Digea: Η μετάβαση στη νέα τεχνολογία DVB-T2 είναι αναπόφευκτη!

[ad_1]

Να ενημερώσει η κυβέρνηση τους πολίτες για την αναγκαιότητα της νέας τεχνολογίας, DVB-T2, ώστε να αποφύγουν την αγορά τηλεόρασης παρωχημένης τεχνολογίας ζήτησαν οι επικεφαλής της Digea, χαρακτηρίζοντας τη μετάβαση αναπόφευκτη.

Όπως σημείωσαν η έγκαιρη ενημέρωση των δραστηριοποιούμενων στο χώρο της εισαγωγής και εμπορίας τηλεοπτικών δεκτών και αποκωδικοποιητών σχετικά με την τεχνολογία που θα υιοθετήσει η χώρα θα συντελέσει ακόμη στην αποφυγή μαζικής διάθεσης εξοπλισμού παλαιάς τεχνολογίας στην ελληνική αγορά.

digea

Παράλληλα, η διοίκηση της Digea χθες κατέστησε σαφές ότι δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η μετάδοση των προγραμμάτων της ΕΡΤ μέσα από το δικό της δίκτυο, εξέφρασε σοβαρές αντιρρήσεις για τον αριθμό 7 όσο αφορά τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που θα προκηρύξει το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) ενώ ζήτησε να καταρτιστεί συνολικά ένας οδικός χάρτης για το μέλλον της ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα, ώστε, μεταξύ άλλων, οι επιχειρηματίες στο χώρο να γνωρίζουν με ακρίβεια το τοπίο προκειμένου να λάβουν αποφάσεις.

Η διοίκηση της Digea δεν απέκλεισε νέα προσφυγή κατά της απόφασης του ΕΣΡ για τον αριθμό των καναλιών, καθώς όπως ειπώθηκε βάσει της σημερινής τεχνολογίας μπορούν να χωρέσουν στο φάσμα 12 τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας. Οι δυνατότητες πολλαπλασιάζονται εφόσον η Ελλάδα υιοθετήσει τεχνολογία DVB-T2.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Digea Κώστας Κιμπουρόπουλος, ο αντιπρόεδρος Πάνος Κυριακόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Μαστοράκης αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι από τον Ιούνιο 2020 έως το αργότερο τον Ιούνιο 2022 θα πρέπει να ολοκληρωθεί η απόδοση ενός τμήματος του τηλεοπτικού φάσματος στις τηλεπικοινωνίες (Ψηφιακό Μέρισμα 2). Η σχετική απόφαση της Ε.Ε. προτρέπει τα κράτη-μέλη να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογίες ώστε να αυξήσουν την χωρητικότητα του τηλεοπτικού φάσματος.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν σε παράλληλη λειτουργία DVB-T (η σημερινή τεχνολογία στην Ελλάδα) και DVBT2 (Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ιταλία, Σουηδία, Φινλανδία, Σερβία, Κροατία, Τσεχία, Ρουμανία κ.α.) ενώ η Γερμανία έχει ολοκληρώσει τη μετάβαση σε DVB-T2/HEVC. Σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες σχεδιάζουν την ολοκλήρωση της μετάβασης των δικτύων τους σε DVB-T2/HEVC ταυτόχρονα με το 2ο Ψηφιακό Μέρισμα. Η υλοποίηση του 2ου ψηφιακού μερίσματος για την Ελλάδα οδηγεί αναπόφευκτα στην υιοθέτηση της τεχνολογίας DVB-T2 λόγω του πλάνου συχνοτήτων σε παραμεθόριες περιοχές (π.χ., περιοχή Κυκλάδων, Δυτικής Ελλάδας). Ένας λόγος παραπάνω είναι ότι στη νέα τεχνολογία οδεύει η Τουρκία.

Η μετάβαση στη νέα τεχνολογία προϋποθέτει περίοδο 2 ετών για την κατάλληλη ενημέρωση των τηλεθεατών. Από την άποψη αυτή αναφέρθηκε ως εξαιρετικά επείγον για τη χώρα να ορίσει ένα οδικό χάρτη μετάβασης στην τεχνολογία DVB-T2 αντίστοιχο με αυτόν των άλλων ευρωπαϊκών χωρών

Διαβάστε περισσότερα στο infocom.gr

The post Digea: Η μετάβαση στη νέα τεχνολογία DVB-T2 είναι αναπόφευκτη! appeared first on Digital Life!.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.