Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν έναν εναλλακτικό τρόπο καλοκαιρινών διακοπών,με συνδυασμό ξεχωριστών νερών με δροσερές θερμοκρασίες δεν έχουν παρά να επισκεφτούν την κοντή πλέον Ήπειρο,κοντινή πλέον εξαιτίας της Εγνατίας Οδού.
Ας δούμε τις καλύτερες επιλογές:
–Το μυθικό ποτάμι της Ηπείρου,Αχέροντας
Στα βουνά του Σουλίου, σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, 2 μόλις χλμ. από το χωριό Γλυκή συναντάμε τις πηγές του Αχέροντα. Δημιουργώντας στο πέρασμά του τοπία απέραντης γαλήνης και μοναδικού φυσικού κάλλους, ο μυθικός ποταμός συνεχίζει απτόητος το αέναο ταξίδι του προς τη θάλασσα εκβάλλοντας στο Ιόνιο Πέλαγος, στην περιοχή της Αμμουδιάς.
Μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε σε πολλά σπορ όπως Ιππασία,Rafting,kayak,canoe,Ποδηλασία.
–Δρακόλιμνη Τύμφης
Η Τύμφη 2.497 μ. είναι βουνό της Ηπείρου στην επαρχία του Ζαγορίου, λεγόμενο κοινώς «Γκαμήλα» ή και «Βουνά του Παπίγκου». Οι νοτιοδυτικές πλαγιές της Τύμφης καταλήγουν στο «Φαράγγι του Βίκου».
Η ομορφιά του φυσικού τοπίου είναι μοναδική και αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό.
–Ποταμός Αώος
Ο Αώος είναι ποταμός της Ηπείρου με συνολικό μήκος 260 km. Απ’ αυτά, τα 70 km βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος και τα υπόλοιπα 190 σε αλβανικό. Ο Αώος πηγάζει από την βόρεια Πίνδο και αρχικά διαρρέει μία χαράδρα ανάμεσα στα όρη Τύμφη και Σμόλικα. Κάτω απο το πέτρινο γεφύρι και μέσα στα πλατάνια τα τυρκουάζ νερά του ποταμού θα σας μείνουν αξέχαστα.
– Ποταμός Βοϊδομάτης
Ο Βοϊδομάτης είναι ένας παραπόταμος του Αώος και έχει τα καθαρότερα νερά στην Ελλάδα και ίσως και στην Ευρώπη.
Είναι απο τα λίγα ποτάμια που τα νερά του είναι πόσιμα. Η θερμοκρασία του είναι σταθερή στους 4 βαθμούς όλο τον χρόνο.
–Κολυμπήθρες
Οι κολυμπήθρες είναι ουσιαστικά κοιλώματα στα ασβεστολιθικά πετρώματα που δημιουργήθηκαν από την κίνηση των νερών του ρέματος Ρογκόβου. Πρόκειται για έναν πέτρινο γεωλογικό σχηματισμό όπου θα βρείτε φυσικές πισίνες.
Μπορεί το ελληνικό καλοκαίρι να ταυτίζεται, παραδοσιακά, με τα νησιά και τη θάλασσα, όμως οι ορεινές ομορφιές της χώρας μας, αποτελούν πρόκληση και μια διαφορετική πρόταση για ελκυστικές διακοπές στις “παραλίες” των βουνών.