Ωραιόκαστρο: Δυο τοπικοί σύμβουλοι κατάφεραν ότι δεν κατάφεραν διοικήσεις και διοικήσεις

Ωραιόκαστρο: Δυο τοπικοί σύμβουλοι κατάφεραν ότι δεν κατάφεραν διοικήσεις και διοικήσεις

Δυο τοπικοί σύμβουλοι της κοινότητας Ωραιοκάστρου, ο κ. Μάξιμος Αλυεράς και η κ. Μαρία Τοψή, κινούμενοι αυτόνομα και όχι σαν σώμα, καθώς σαν σώμα είχαν μηδενικό αποτέλεσμα, κατάφεραν να θέσουν το σοβαρό πρόβλημα με τα αυθαίρετα κατοικιών παλιννοστούντων στο Ωραιόκαστρο στο τραπέζι θεμάτων του Πρωθυπουργού. Κύριος δυναμικά ενεργός αρωγός τους ο βουλευτής Β΄ΝΔ ο Σάββας Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αλευρά το τοπικό σημερινό συμβούλιο η σημερινή διοίκηση Ωραιοκάστρου είναι εκτεθειμένη απέναντι σε 400 σπίτια των παλιννοστούντων.

Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτηση του κ. Αλευρά:

Περίπου πριν από τρεις μήνες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των τοπικών συμβούλων της κοινότητας Ωραιοκαστρου , κ.Τοψή Μαρίας και κ. Αλευρά Μαξίμου, με τον Πόντιο Βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης κ. Αναστασιάδη Σάββα . Οι σύμβουλοι ενημέρωσαν τον Βουλευτή για την τραγική κατάσταση που αφορά τα 400 σπίτια των παλιννοστούντων που χτίστηκαν αυθαίρετα , έχοντας εμπιστοσύνη στις κούφιες υποσχέσεις των τότε αρχηγών της τοπικής διοίκησης για γρήγορη ένταξη στο σχέδιο. Δυστυχώς πέρασαν σχεδόν δεκαέξι χρόνια και η μελέτη επέκτασης δεν έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα τα σπίτια να μη μπορούν να μεταβιβαστούν. Από την αρχή της θητείας τα μέλη του Τοπικού ψήφισαν ομόφωνα την πρώτη φορά και με πλειοψηφία την δεύτερη για την σύσταση επιτροπής στο ΔΣ Ωραιοκαστρου η οποία θα είχε σαν στόχο να ασχοληθεί ουσιαστικά με επίσπευση της έγκρισης της μελέτης. Δυστυχώς και η σημερινή Διοίκηση του Δ.Ωραιοκαστρου δεν εξετάζει το θέμα εδώ και δυό χρόνια , αγνοώντας της προσπάθειες του Τοπικού και εκθέτοντας την Πρόεδρο του Τοπικού, η οποία ανήκει στην διοικούσα παράταξη και ενώ το ψήφισε δυο φορές δεν βοηθάει στην εξέλιξη της κατάστασης. Αυτό το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που ακουμπάει 1500 κατοίκους της Κοινότητας , συζητήσαμε με τον κ.Αναστασιαδη , ο οποίος έδωσε την υπόσχεση ότι θα πάει το θέμα στο τραπέζι του Πρωθυπουργού και την οποία προς τιμή του την κράτησε .Τον ευχαριστούμε και βλέπουμε , ότι ο λόγος του έχει δύναμη και ουσία. Προσωπικά εγώ, με την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού θα προσπαθήσω να σταθώ χρήσιμος σ αυτή την μεγάλη προσπάθεια ,που έχει ξεκινήσει ο κ. Αναστασιάδης. Ευχαριστώ και την κ. Τοψή Μαρία , η οποία δεν μπορούσε να κάθεται με σταυρωμένα χέρια, όταν υποφέρουν τόσοι κάτοικοι της κοινότητας μας και με την πρωτοβουλία της οργάνωσε την συνάντηση με τον κ. Βουλευτή.


Αναλυτικά τι συζητήθηκε στην κλειστή σύσκεψη του Μητσοτάκη με τους βουλευτές της πόλης:

Ήρεμες και ιδιαίτερα ειρηνικές δεν ήταν ποτέ οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους βουλευτές Θεσσαλονίκης. Η πρώτη συνάντηση είχε γίνει λίγο πριν τη ΔΕΘ του 2019 και παρά το εορταστικό κλίμα που υπήρχε στο Διοικητήριο εξαιτίας της πρόσφατης τότε εκλογικής νίκης της ΝΔ οι κριτικές δεν έλειψαν. Ήταν η εποχή που ο ΟΑΣΘ προβλημάτιζε πολύ τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και την τοπική ΝΔ. Ένα χρόνο μετά επακολούθησε η δεύτερη συνάντηση των βουλευτών Θεσσαλονίκης με τον πρωθυπουργό, όπου και πάλι ο ΟΑΣΘ ήταν στο επίκεντρο του προβληματισμού, όπως και η πορεία υλοποίησης του μετρό.

Κατά την τρίτη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη που μας πέρασε το κλίμα σε ό,τι αφορά στα έργα της πόλης ήταν σαφώς καλύτερο. «Όλοι κάτι ψελλίσαμε, αλλά κανονική διαμαρτυρία για κάποιο έργο που δεν προχωρά δεν ακούστηκε», παραδέχτηκε μιλώντας στη «ΜτΚ» βουλευτής που συμμετείχε και στις τρεις συσκέψεις. Έτσι η κουβέντα ξέφυγε από τα μεγάλα έργα, όπου υπάρχει θετική πορεία και δεν παρατηρούνται καθυστερήσεις στα χρονοδιαγράμματα, και μεταφέρθηκε στις λεπτομέρειες της ατζέντας της Θεσσαλονίκης ή και σε καινούρια θέματα. Μικρά και μεγάλα…

Για παράδειγμα το αίτημα επέκτασης του μετρό προς τα δυτικά, αλλά και γενικότερα της ανάπτυξης της δυτικής Θεσσαλονίκης είναι μεγάλο και τέθηκε τόσο από τον Στράτο Σιμόπουλο, όσο και από τους Δημήτρη Κούβελα και Άννα Ευθυμίου. «Δε χρειάζεται να έχουμε χρονοδιάγραμμα, απλά πρέπει να το φωνάξουμε ως απόφαση», φέρεται να είπε ο κ. Σιμόπουλος, ο οποίος έθεσε και άλλα θέματα. Για παράδειγμα εξέφρασε τον προβληματισμό για το μέλλον του πρότζεκτ «μητροπολητικό πάρκο Παύλου Μελά» χωρίς την παρουσία ιδιωτών, έθεσε το θέμα των αυθαιρέτων στα Μετέωρα, όπου όπως είπε πρέπει να δοθεί λύση, αναφέρθηκε στο θέμα των μικρομετόχων του ΟΑΣΘ, ζητώντας να δοθεί πολιτική λύση. Η Άννα Ευθυμίου ζήτησε μεγαλύτερο κομμάτι για τη Θεσσαλονίκη στο Ταμείο Ανάκαμψης και έμφαση στους νέους και ειδικότερα στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών. Ο Δημήτρης Κούβελας αναφέρθηκε σε θέματα καθημερινότητας, ζητώντας και αυτός λύση στο θέμα των μικρομετόχων του ΟΣΘ, ενώ αναφέρθηκε στο ζήτημα των 18 ΜΕΘ που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός πριν από μερικούς μήνες στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου ακόμη οι θέσεις για το προσωπικό δεν έχουν προκηρυχθεί με αποτέλεσμα η μονάδα να μην λειτουργεί. Η Έλενα Ράπτη περιορίστηκε στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας που προωθεί μέσω του Συμβουλίου της Ευρώπης για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση.

Από τη μεριά του ο Θόδωρος Καράογλου έθεσε το ζήτημα του αναπτυξιακού νόμου και της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, μία απόφαση που είχε λάβει η κυβέρνηση Σαμαρά και η οποία κινδυνεύει σήμερα να παραχωρηθεί στην Αθήνα και στο υπουργείο Ανάπτυξης καθώς -όπως υποστήριξε ο γαλάζιος βουλευτής- καταγράφονται δυσλειτουργίες στη Θεσσαλονίκη. Ο Σάββας Αναστασιάδης έθεσε το θέμα της τιμωρίας του Άρη που όπως είπε πρέπει να το διαχειρισθεί η κυβέρνηση, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο Κώστας Γκιουλέκας, παίρνοντας την απάντηση από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ότι το θέμα αφορά στην ΕΠΟ και ότι εκεί υπάρχει το αυτοδιοίκητο. Ο κ. Αναστασιάδης έθεσε και αυτός το θέμα των μικρομετόχων του ΟΑΣΘ, ζητώντας και αυτός λύσεις, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με τα αυθαίρετα κατοικιών παλιννοστούντων στους δήμους Παύλου Μελά και Ωραιοκάστρου, ζητώντας να γίνει κάτι. Στην τοποθέτησή του ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του σχεδιασμού για την οδική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου, λέγοντας ότι δε θα αρκεί η διαπλάτυνση του υπάρχοντας δρόμου, αλλά πρέπει το νοσοκομείο να συνδεθεί με την περιφερειακή. Στο θέμα απάντησε ο αρμόδιος υπουργός Ματαφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής λέγοντας ότι είναι απαραίτητο να γίνει η διαπλάτυνση, έτσι ώστε το νοσοκομείο να παραδοθεί έγκαιρα και ότι μετά θα εξετασθεί και η λύση της σύνδεσής του με τον περιφερειακό. Επίσης ο κ. Βαρτζόπουλος ζήτησε το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο που σχεδιάζει η κυβέρνηση να χωροθετηθεί στο Ωραιόκαστρο και να ξεκινήσουν έργα στην λίμνη Κορώνεια.


Με πληροφορίες απο makthes.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.