O πόλεμος κατά του παράνομου τζόγου από την ΕΛΑΣ!
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος δημοσιοποίησε πολύ σημαντικά στοιχεία στο bookmakers.gr για τον παράνομο τζόγο στην Ελλάδα και την μάχη εναντίον του.
Το θέμα είναι πολύ επίκαιρο καθώς η κυβέρνηση πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα κινηθεί για την ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, ενώ παραμένουν ανοιχτά τα θέματα για τα φρουτάκια του ΟΠΑΠ και για τα χαμένα έσοδα από τον παράνομο τζόγο.
Τι αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ο κ. Χρονόπουλος
•«Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το ξέπλυμα χρήματος μέσω του τζόγου, παρατηρείται στον νόμιμο και όχι στον παράνομο. Πολλοί εμφανίζονται να παίζουν μεγάλα ποσά, σε οποιοδήποτε τυχερό παιχνίδι, αγοράζοντας κερδισμένα δελτία (από Στοίχημα, ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ κ.α.) Είναι κι αυτό ένα φαινόμενο της εποχής. Εκεί όμως η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα».
•«Τα καταστήματα όπου παίζεται παράνομος τζόγος μοιάζουν με τράπεζα. Με κάμερες, face-control, ειδική κάρτα για να μπορέσεις να παίξεις, με εξόδους κινδύνου για παν ενδεχόμενο… Είναι σκοτεινά μέρη, για ευνόητους λόγους. Και λειτουργούν με λογισμικά, τα οποία με το πάτημα ενός κουμπιού ο παράνομος τζόγος γίνεται νόμιμος».
•«Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε μια στροφή προς τον διαδικτυακό τζόγο. Σε αντίθεση με παλαιότερα, όπου τα παιχνίδια ήταν ο παππάς, τα ζάρια, τα χαρτιά κ.λ.π. Τώρα παίζονται τα πάντα. Φρουτάκια, ρουλέτα, στοίχημα, ιππόδρομος, οτιδήποτε υπάρχει στις εταιρίες στοιχήματος».
•«Για την αμεσότερη επαφή των παιδιών και των γονέων τους με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια, σε συνεργασία με ιδιωτικό φορέα τηλεπικοινωνιών, η εφαρμογή Cyberkid για κινητά τηλέφωνα και tablets. Και δεν είναι η μόνη, Η εφαρμογή αυτή προσφέρεται δωρεάν μέσω του App Store και του Play Store, για συσκευές με λειτουργικά συστήματα iOS και Android αντίστοιχα, περιέχει συμβουλές για την ασφαλέστερη πλοήγηση στο διαδίκτυο, ενημερωτικά δελτία για τις δράσεις της Υπηρεσίας, καθώς και παιχνίδια που μπορούν να παίξουν παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, μακριά από τους κινδύνους του διαδικτύου. Τα παιχνίδια προστέθηκαν στην ενότητα «Ψηφιακή Αλάνα». Την εφαρμογή και τα διαθέσιμα παιχνίδια έχουν εγκαταστήσει στις φορητές τους συσκευές έως σήμερα πάνω από 30.000 χρήστες, ενώ ιδιαίτερη απήχηση παρουσιάζει και η σελίδα Cyberkid στο Facebook με περίπου 8.500 χρήστες να την ακολουθούν».
•Οι κυβερνήσεις κάνουν αυτά που πρέπει, αλλά δεν μπορούν να φτιάχνουν καταδιωκτικούς μηχανισμούς. Επιπλέον, υπάρχει διεθνής συνεργασία, η οποία δεν περιορίζεται σε μία χώρα. Συνεργαζόμαστε με την Europol και την Interpol. Με το Ηνωμένο Βασίλειο, επίσης, είναι πολύ στενή η συνεργασία, λόγω της γνώσης που έχουν διότι πρόκειται για την πατρίδα του τζόγου. Εξαιρετική είναι η συνεργασία και η βοήθεια που έχουμε από τους Αμερικανούς».
•«Από το 2011 μέχρι το 2016, δηλαδή σε διάστημα έξι χρόνων, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχουν τουλάχιστον 60 περιπτώσεις σε χώρους όπου είχαμε παράνομα παίγνια και μίνι καζίνο, με περισσότερες από 320 συλλήψεις, οι οποίες αφορούν διοργανωτές αλλά και θαμώνες».
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ: https://www.bookmakers.gr/14025/paranomos-tzogos/