Αρχική ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ TOP NEWS Θεσσαλονίκη: 24ωρος ολικός αποκλεισμός της Περιφερειακής Οδού και στα δύο ρεύματα –...

Θεσσαλονίκη: 24ωρος ολικός αποκλεισμός της Περιφερειακής Οδού και στα δύο ρεύματα – Όλες οι εκτροπές και οι απαγορεύσεις

Θεσσαλονίκη: 24ωρος ολικός αποκλεισμός της Περιφερειακής Οδού και στα δύο ρεύματα – Όλες οι εκτροπές και οι απαγορεύσεις

​Σε πλήρη κυκλοφοριακό αποκλεισμό της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης προχωρά η Διεύθυνση Τροχαίας, λόγω προγραμματισμένων έργων. Πρόκειται για ένα από τα πιο σοβαρά κυκλοφοριακά χτυπήματα του φετινού καλοκαιριού, καθώς ο αποκλεισμός θα είναι διάρκειας 24 ωρών και θα αφορά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ταυτόχρονα.

​Οι ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από το βράδυ της Παρασκευής 3 Ιουλίου 2026 και αναμένεται να προκαλέσουν έντονη συμφόρηση στον αστικό ιστό, καθώς όλος ο όγκος των οχημάτων θα διοχετευθεί μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης.

​Πού και πότε κλείνει ο Περιφερειακός

​Η κυκλοφορία θα διακοπεί πλήρως από την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2026 στις 23:00 το βράδυ έως το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 την ίδια ώρα (23:00) στο τμήμα:

​Μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβου Κ7 (Επταπύργιο) και του Ανισόπεδου Κόμβου Κ8 (Τριανδρία).

​Οι διαδρομές των εκτροπών ανά ρεύμα πορείας

​Ρεύμα προς Ανατολικά (προς Χαλκιδική / Αεροδρόμιο):

Η διακοπή θα γίνει στο ύψος της εξόδου του Α/Κ Κ7 (Επταπύργιο) που οδηγεί στην οδό Ανθέων. Η κίνηση των οχημάτων θα εκτρέπεται και θα διεξάγεται μέσω των οδών: Ανθέων ➔ Ελ. Βενιζέλου ➔ Ακροπόλεως ➔ Λεωφόρου Όχι. Στη συνέχεια, μέσω ενός νέου προσωρινού κλάδου, τα οχήματα θα εισέρχονται ξανά στο ρεύμα προς Ανατολικά της Περιφερειακής Οδού.

​Ρεύμα προς Δυτικά (προς Καβάλα / Αθήνα):

Η διακοπή θα γίνει στο ύψος της εξόδου του Α/Κ Κ8 (Τριανδρία) που οδηγεί στην οδό Κατσιμίδη. Όλα τα οχήματα θα εξέρχονται υποχρεωτικά προς την οδό Κατσιμίδη και η κίνηση θα διεξάγεται μέσω των υπόλοιπων οδικών αρτηριών του κέντρου της πόλης.

​⛔ Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών το Σάββατο

​Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026, από τις 08:00 το πρωί έως τις 16:00 το μεσημέρι, απαγορεύεται πλήρως η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό.

Η απαγόρευση ισχύει για το τμήμα από το ύψος του Κόμβου Κ-16 (Λαχαναγοράς) έως και τον Κόμβο Κ-13 (Νοσοκομείο Άγιος Παύλος), βάσει σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

​❌ Μεγάλο «μπλόκο» σε στάση και στάθμευση (Παρασκευή – Σάββατο)

​Για τη διευκόλυνση της ροής των οχημάτων στους δρόμους όπου θα γίνει η εκτροπή, απαγορεύεται αυστηρά η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων από τις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής (03/07) έως τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου (04/07) στους εξής δρόμους:

​Κατσιμίδη: Στο ρεύμα καθόδου, από τη συμβολή με την οδό Σκουφά έως τη συμβολή με την Λεωφ. Κωνσταντίνου Καραμανλή.

​Γ’ Σεπτεμβρίου: Στο ρεύμα καθόδου, από την Αγίου Δημητρίου έως την Εγνατία.

​Εθνικής Αμύνης: Στο ρεύμα καθόδου, από την Αγίου Δημητρίου έως την Εγνατία.

​Ανθέων (Δ.Ε. Συκεών): Στο ρεύμα καθόδου, σε όλο της το μήκος.

​Ελ. Βενιζέλου (Δ.Ε. Συκεών): Στο ρεύμα καθόδου, σε όλο της το μήκος.

​Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου (Δ.Ε. Νεάπολης): Στο ρεύμα καθόδου, από τη συμβολή με την Περιφερειακή Οδό έως τη συμβολή με την οδό Φλογητών.

​Επταπυργίου (Δ.Ε. Συκεών): Στο ρεύμα προς τις οδούς Οδυσσέως και Νικηφόρου Φωκά, από τη συμβολή με την οδό Ανθέων έως τη συμβολή με τις οδούς Οδυσσέως / Νικηφόρου Φωκά.

​Ελένης Ζωγράφου: Σε όλο της το μήκος.

​Λεωφόρος Όχι: Εκατέρωθεν και σε όλο της το μήκος.

vendo
oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα