Ανάστατη η Δυτική Θεσσαλονίκη, πέρασε η καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ; Έντονες αντιδράσεις απο τον Δήμο Παύλου Μελά

Ανάστατη η Δυτική Θεσσαλονίκη, πέρασε η καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ; Έντονες αντιδράσεις απο τον Δήμο Παύλου Μελά

Συναγερμός σήμανε εδώ και λίγη ώρα στη δυτική Θεσσαλονίκη για πληροφορίες που αναφέρουν ότι πέρασε από το υπουργείο ανάπτυξης η έγκριση καύσης απορριμμάτων RDF-SRF και εναλλακτικών καυσίμων εντός αστικού ιστού στο Τιτάν.

Ο Δήμος Παύλου Μελά τον Οκτώβριο του 2019 εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της καύσης απορριμμάτων και εναλλακτικών καυσίμων εντός του αστικού ιστού.

Στο ίδιο ψήφισμα ένα μήνα αργότερα προχώρησε και ο Δήμος Ωραιοκάστρου, ένα ψήφισμα που πέρασε στο δημοτικό συμβούλιο ύστερα από προτροπή της Δημοτικής παράταξης ΑΝΑΣΑ.

Ο λόγος της άρνησης των διοικήσεων και των κατοίκων που γνωρίζουν το θέμα είναι ότι από την καύση των απορριμμάτων θα παράγονται οργανικές ενώσεις οι οποίες προκαλούν σοβαρά και θανατηφόρα νοσήματα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σήμερα που διέρρευσε η πληροφορία για την έγκριση καύσης, μέχρι στιγμής μόνο ο Δήμος Παύλου Μελά προσπαθεί να οργανωθεί για να αντιδράσει μια ακόμη φορά. Μια αντίδραση που το σοβαρό πρόβλημα της πανδημίας τους δένει τα χέρια. Η πρώτη δημόσια αντίδραση ήρθε απο τον επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μάριο Παλάντζα:

“Η καύση RDF – SRF στην γειτονιά μας είναι γεγονός!! Η κυβέρνηση υλοποίησε κατά γράμμα τις εντολές του Ομίλου ΤΙΤΑΝ για την καρκινογόνα καύση των απορριμάτων. Την στιγμή που βγαίνει ως υπερασπιστής της ανθρώπινης ζωής, την ίδια στιγμή νομοθετεί με φαστ τρακ διαδικασίες τον καρκίνο του λαού μας σε συνθήκες παγκόσμιας πανδημίας που χτυπά αυτό το διάστημα και την χώρα μας. Πέφτουν για ακόμα μια φορά οι μάσκες τους!!

Αφού απαγόρευσαν την κυκλοφορία και έβαλαν τον λαό στα σπίτια του, έχουν πάρει φόρα και καταστρατηγούν ότι λαϊκό δικαίωμα και ελευθερία βρουν μπροστά τους! Δεν θα τους περάσει! Θα μας βρουν απέναντι τους ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες. Μένουμε δυνατοί!!”

Αμέσως μετά η Ενωση πολιτων Μετεωρα Πολιχνης που αγωνίζεται σκληρά πάνω σε αυτό το θέμα ανάρτησε: 

Ενώ ο κόσμος παλεύει για την ζωή του με την πανδημία κάποιοι δουλεύουν υπόγεια και ανήθικα για την αδειοδότηση τούς.
Η καύση σκουπίδιων , πλαστικών , srf – rdf και πετ κοκ, ρυπαίνει την ατμόσφαιρα και τα πνευμόνια μας.
Οι αέριοι ρύποι, όπως οι διοξίνες και τα φουράνια καθώς και τα βαρέα μέταλλα και ό,τι άλλο εκλύεται από την καύση των σκουπιδιών, επιδρούν επιζήμια στο περιβάλλον και την υγεία μας .
Σύντομα με τα στοιχεία στα χέρια μας θα καταγγελουμε το γεγονός.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.