Ανάστατο το Ωραιόκαστρο απο αστυνομική καταδίωξη

Σύλληψη δύο λαθροδιακινητών μετά από καταδίωξη που ξεκίνησε από την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Καβάλας στο ύψος των Λαγυνών.

Δύο άτομα ημεδαποί κάτοικοι Διαβατών, μέλη συμμορίας συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα 14/04/2018, καθώς εμπλέκονταν σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Σχηματίστηκε δικογραφία για αυτούς από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης συμμορίας, μεταφοράς, προώθησης λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, κλοπής οχήματος, πλαστές πινακίδες, δεύτερες πινακίδες στο εσωτερικό του οι οποίες ήταν επίσης κλεμμένες από άλλο όχημα, επικίνδυνης οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, κατοχής ναρκωτικών ουσιών, απείθειας και αντίστασης.

Συγκεκριμένα στις 14/04/2018 στις 02:30 τα ξημερώματα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας σε συνδρομή από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Καβάλας, στο ύψος των Λαγυνών εντόπισαν Ι.Χ.Ε. όχημα, λευκού χρώματος, τύπου Van Mercedes και πραγματοποίησαν σήμα στάσης προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχός. Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στα σήματα και μάλιστα ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει. Ακολούθησε επεισοδιακή καταδίωξη από τα Λαγυνά όλη την διαδρομή πρός Λητή, Μελισσοχώρι, στην ανηφόρα από Μελισσοχώρι πρός Ωραιόκαστρο, μέσα στο κέντρο του Ωραιοκάστρου και στα γύρω στενά, όπου το όχημα έκανε κύκλους, αναστροφές και επικίνδυνους ελιγμούς προσπαθώντας να εμβολίσει το περιπολικό που το καταδίωκε. Ακολούθησε καταδίωξη στο Παλαιόκαστρο όπου στις κατηφόρες το όχημα ήταν έτοιμο να τουμπάρει και τελικά ήρθε η ακινητοποίησή του, σύλληψη των ατόμων, που πραγματοποιήθηκε μετά από 35 λεπτά στις 03:05 στην Νέα Μοναστηρίου 31 στο βενζινάδικο Aegean μετά από πρόσκρουσή του σε κολόνα ηλεκτροφωτισμού. Από έλεγχο στο εσωτερικό του εντοπίστηκαν 20 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων 4 από αυτούς μεταφέρθηκαν τραυματίες στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος για εξετάσεις.

Το όχημα μετά από εξονυχιστική έρευνα εσωτερικά στην καμπίνα του και από έλεγχο στοιχείων, εκτός από τις πλαστές πινακίδες που έφερε είχε και δεύτερο ζευγάρι παρατημένες εντός, οι οποίες ήταν κλεμμένες από άλλο όχημα. Το ίδιο το όχημα επίσης διαπιστώθηκε ότι είναι κλεμμένο, είχε δηλωθεί η κλοπή του από την περιοχή της Λάρισας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι αλλοδαποί είχαν έρθει παράνομα στην Ελλάδα από περιοχή του Έβρου, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους χρηματικό ποσό. Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς. Οι δύο συλληφθέντες λαθροδιακινητές θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

13CC635F-D58C-4741-81C9-369483068DF9

B1B6751D-6258-4B5B-9873-203066F39CED

E598E417-1D49-4FDE-9342-DE9DBB20EDF5

EC7D2491-021B-48CF-B973-2D03CA58ADBF

Υ.Γ Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο διότι το όχημα λόγω της πρόσκρουσης και της έλλειψης φωτισμού στην περιοχή που ακινητοποιήθηκε δεν ήταν δυνατόν να φωτογραφηθεί στις 03:05 τα ξημερώματα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.