Αντιμετωπίστε την κίνηση στο δρόμο με 5 παιχνίδια

Αντιμετωπίστε την κίνηση στο δρόμο παίζοντας με τα παιδιά σας

Μεγάλη και δύσκολη η ταλαιπωρία στο δρόμο όταν υπάρχει κίνηση. Και ακόμη δυσκολότερη όταν στο αυτοκίνητο υπάρχουν μικρά παιδιά.

Γκρίνια,κλάματα,φασαρία και το κλασικό “πότε θα φτάσουμε” οδηγούν σε εκνευρισμό ακόμη και τους πιο ήρεμους όταν τα ακούν για περισσότερες απο δυο ώρες….

Σκεφτήκατε ποτέ οτι το παιχνίδι για αυτά είναι η καλύτερη εκτόνωση ακόμη και αν κάθονται στο κάθισμα του αυτοκινήτου;

Ας δούμε μερικά παιχνίδια που εύκολα μπορείτε να παίξετε μέσα στο αυτοκίνητο και να κάνετε το ταξίδι όλων σας πιο ευχάριστο,ακόμη και αν βρεθείτε εγκλωβισμένοι σε ατελείωτη ουρά αυτοκινήτων…

  1. Τραγουδάμε και γελάμε! Ο καθένας με την σειρά που θα ορίσετε απο την αρχή θα τραγουδάει το τραγούδι που παίζει εκείνη την στιγμή στο ραδιόφωνο. Φυσικό να μην ξέρουν όλα τα λόγια. Εκεί έρχεται το γελάμε,γιατί θα προσπαθεί ο “τραγουδιστής” να ακολουθήσει τη ροή του τραγουδιού με …τα δικά του λόγια!
  2.  Λέξεις στη σειρά! Ορίζετε πάντα την σειρά των παικτών απο την αρχή,βασικός κανόνας για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις…Λέει ο πρώτο μια λέξη και στο γράμμα που τελειώνει η λέξη με αυτό λέει ο δεύτερος την δική του λέξη κτλ
    πχ:Μαρία Άλογο
    Γιώργος Οδοντόκρεμα
    Νίκο Αλεπού
    Μαρία Υποβρύχιο
    κτλ
  3. Βρες το με 20 ερωτήσεις! Βάλτε στο μυαλό σας ένα αντικείμενο ή  πράγμα ή φρούτο ή ζώο. Οι υπόλοιποι θα μπορούν να σας κάνουν συνολικά 20 ερωτήσεις για να βρουν αυτό που σκεφτήκατε.
  4. Το παραμύθι του δρόμο! Φτιάξτε το δικό σας παραμύθι. Ο καθένας λέει μια πρόταση και έτσι συμπληρώνεται  το μοναδικό δικό σας παραμύθι. Μπορείτε να ορίσετε απο την αρχή την θεματολογία,για να είναι πιο εύκολο σε μικρές ηλικίες. πχ κεντρικός ήρωας το τρελό αυγό που ήθελε να…..
    Ηχογραφήστε το παραμύθι σας,όσο περνούν τα χρόνια θα το ακούτε γεμάτοι συγκίνηση. Και που ξέρετε…μπορεί να το κάνετε και βιβλίο!!!
  5. Περιέγραψε τη λέξη! Κάτι σαν ανάποδο ρουκ-ζουκ..Λέει ένας μια λέξη και ο επόμενος πρέπει να πει πέντε λέξεις που την περιγράφουν.
    πχ αυτοκίνητο
    1.ρόδες
    2.τιμόνι
    3.πινακίδες
    4.κάθισμα
    5.χειρόφρενο

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.