Βίντεο,επίθεση στον δήμαρχο,το Ωραιόκαστρο μέσα απο τα μάτια του ΣΥΡΙΖΑ

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου πραγματοποίησαν πολιτική εκδήλωση με θέμα το προσφυγικό- μεταναστευτικό και την στάση των πολιτών Ωραιοκάστρου.
IMG_8146
Ένα ζήτημα παγκόσμιο,ένα ζήτημα που έχει εξελιχθεί σε πρόβλημα χωρίς συγκεκριμένη λύση όπως είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής κ.Γιάννης Μπαλάφας.
IMG_8149
Εν λειτουργία αυτή τη στιγμή βρίσκονται 36 δομές και στόχος είναι σε αυτές να φιλοξενούνται περίπου 500 άνθρωποι.
2.500 παιδιά προσφύγων και μεταναστών φοιτούν εως τώρα σε Ελληνικά σχολεία. Στο σχολείο του Ωραιοκάστρου αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες τα παιδιά να φτάσουν τα 20.
Σάμος Κως και Χίος για φέτος το καλοκαίρι οι κρατήσεις είναι αυξημένες όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός.
Σταδιακά μεταφέρονται πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά στην ενδοχώρα,όσο είναι εφικτό και όσοι απ’ αυτούς δεν έχουν προσφυγικό “προφίλ” θα επιστρέψουν στην Τουρκία.
Πιστοποίησε ακόμη ότι ο υγειονομικός έλεγχος των ανθρώπων αυτών είναι αυστηρός και οτι υπάρχει εβδομαδιαίος έλεγχος μέσα στα κέντρα φιλοξενίας. Κατηγόρησε ευθέως τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου για ελλιπή ενημέρωση των γονέων.
Κατανοεί απόλυτα την οργή και την ανησυχία των πολιτών από την άγνοια που έχουν και από την κρίση που βιώνουν αλλά αυτά τα συναισθήματά τους δεν σέβεται να μετατραπούν σε ρατσιστικά και ξενοφοβικά. Καλεί τον αντιρατσιστικό νόμο να είναι αμείλικτος.
Κάθε γονέας έχει το δικαίωμα να γαλουχήσει τα παιδιά του με συγκεκριμένη θρησκεία ήθη έθιμα και πιστεύω αλλά δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει στην εκπαιδευτική διδασκαλία,πρέπει να κατανοήσει ο κόσμος ότι Ελλάδα είναι πολιτισμική.
Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην μάθηση,τόνισε, μέσα από τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών θα εκπαιδευτούν και οι γονείς τους και θα μάθουν και αυτοί να σέβονται τους νόμους και τους κανόνες της Ελλάδος.
Το παγκόσμιο φαινόμενο του προσφυγικού μεταναστευτικού “έπιασε” την Ελλάδα απροετοίμαστη με αποτέλεσμα να υπάρχουν αδυναμίες,αδυναμίες όμως που σε βάθος χρόνου βελτιώθηκαν,οπως ανέφερε πολλές φορές κατα την διάρκεια της ομιλίας του.
Επίθεση κατά μέτωπο δέχτηκε ο δήμαρχος Ωραιόκαστρο οποίος έδωσε το παρών στη συγκεκριμένη εκδήλωση,από την καθηγήτρια συνταγματικού δικαίου του ΑΠΘ κ. Ιφιγένεια Καμτσίδου οτι είναι ο κύριος υπαίτιος για ότι διαδραματίζεται στο Ωραιόκαστρο, κύριο λόγο για την ηρεμία γαλήνη και ασφάλεια του τόπου τον έχει η δημοτική αρχή και έπειτα η αστυνομία,του τόνισε με αυστηρό ύφος.
IMG_8150
Ο επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του υπουργείου παιδείας κ.Γιώργος Αγγελόπουλος ήρθε να συμπληρώσει το λόγο της κ.Καμτσίδου ότι ήταν απαράδεκτος ο δήμαρχος που επέτρεψε την πατριωτική ένωση να κάνει παρέλαση και ζήτησε επίμονα να μάθει που ήταν την πρώτη ημέρα φοίτησης των παιδιών αυτών στο σχολείο.
Η απάντηση του δημάρχου ήταν ακαριαία και διέψευσε τις κατηγορίες.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.