”Γνωρίζετε τελικά κ.Παπακωνσταντίου τι σημαίνει ρατσισμός και τι είναι ξενοφοβία;”

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ κ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ;
Του Ηλία Π. Καραγκουνίδη Ηλίας Καραγκουνιδης
Παρακολουθώντας το τελευταίο διάστημα τις θέσεις του κ.Παπακωνσταντίνου μέσα από τα δημοτικά συμβούλια και τα δελτία τύπου της παράταξής του, αναρωτιέμαι τελικά αν γνωρίζει τι σημαίνει ρατσισμός και τι είναι ξενοφοβία. Στην μια περίπτωση χαρακτηρίζει τους πρόσφυγες, κι δικαίως, ταλαιπωρημένους ανθρώπους, και στην άλλη ως κίνδυνο για τους συμπολίτες μας. Τελικά θέλετε ή δεν θέλετε να γίνει ο χώρος φιλοξενίας των προσφύγων εντός των διοικητικών ορίων του δήμου μας όπως ήταν η προηγούμενη επιλογή, με ότι αυτό συνεπάγεται, ή σε άλλον δήμο σε απόσταση μόλις 500 μέτρων απο την προηγούμενη επιλογη; Αλλάζει κάτι σε αυτό;
Όσο για την αρχική σας πρόταση στον προηγούμενο χώρο που είχε επιλεχθεί ως χώρος φιλοξενίας, έχω την άποψη ότι σκοπίμως επιμένατε, διότι γνωρίζατε ότι ήταν απόφαση μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα άλλαζε εντός ημερών. Ο σημερινός χώρος είχε επιλεγεί πριν δύο χρόνια, κάτι που πιστεύω ότι το γνώριζε και η προηγούμενη διοίκηση του δήμου, εξού και η τοποθέτηση του κ. Σαραμάντου περί λουσίματος.
Οι φωτογραφίες που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας από το συγκεκριμένο στρατόπεδο, είναι κατά την γνώμη σας κατάλληλος για να φιλοξενήσει ανθρώπους; Επομένως σε τι κατηγορείτε τον σημερινό δήμαρχο, που εκτός από την ιδιότητά του αυτή, είναι και γιατρός, όταν χαρακτηρίζει τον χώρο αυτόν ακατάλληλο υγειονομικώς; Ξεχνάτε βέβαια ότι η ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων μας και πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα μελήματα ενός δημάρχου που αγαπάει τον τόπο του, και αυτό ακριβώς κάνει ο σημερινός δήμαρχος.
Αν ξαναδιαβάσετε το δελτίο τύπου που έβγαλε η παράταξή σας,θα διαπιστώσετε και εσείς ο ίδιος ότι οι ανακρίβειες και η αλλαγή απόψεων από την μια παράγραφο στην άλλη, μας βάζει σε σκέψεις για το τι τελικά είναι αυτό που θέλετε.
Ακούστε λοιπόν κ.Παπακωνσταντίνου: “ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ”

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.