Η Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου για τις κινητοποιήσεις των μαθητών

Η Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου για τις κινητοποιήσεις των μαθητών

«Κινητοποιήσεις Μαθητών»

Οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί  έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουν  σχολική στέγη , επίλυση όλων των κτηριακών προβλημάτων , επιπλέον προσλήψεις στην καθαριότητα, κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, ένα ασφαλές σχολείο, τα αυτονόητα!!!

Όλοι μαζί ονειρευόμαστε  ένα σχολείο που θα παρέχει  δωρεάν δημόσια εκπαίδευση χωρίς υπόγεια, χωρίς προκάτ, με ασφαλείς αίθουσες, χωρίς κενά εκπαιδευτικών από την αρχή της σχολικής χρονιάς, και οι κοινόχρηστοι χώροι αλλά και οι χώροι υγιεινής του να μην δημιουργούν συνθήκες μετάδοσης του ιού COVID-19.

Εν μέσω πανδημίας βιώνουμε το δεύτερο πολύ σκληρότερο κύμα της και μετά από  μία πρωτόγνωρη καραντίνα ελπίζουμε τα μέτρα που έχει υποδείξει η Πολιτική Προστασία να είναι επαρκή για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας.

Μετά από μια εξ αποστάσεως προηγούμενη εκπαιδευτική περίοδο που μας έδειξε τις τεράστιες αδυναμίες αυτής της μεθόδου, η επιστροφή στα θρανία έγινε με υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλες τις βαθμίδες

Προφανώς και οι μαθητές , οι εκπαιδευτικοί  και οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν και να απαιτούν. ένα καλύτερο σχολείο απαλλαγμένο από τα παραπάνω προβλήματα.

Μέθοδοι αντίδρασης για την ανάδειξη των εν λόγω και άλλων πολλών προβλημάτων υπάρχουν πολλοί.  Σε πολλές από αυτές τις διεκδικήσεις θα μας βρουν δίπλα τους για να ενώσουμε τις φωνές μας αρκεί αυτές να εκφράζονται με  νόμιμο και δίκαιο τρόπο.

Οι καταλήψεις  όμως δεν είναι η λύση.

Οι καταλήψεις είναι μια υγειονομική βόμβα που δυστυχώς κανένας δεν θα μπορεί να την ελέγξει. Καταργείται κάθε έννοια τήρησης μέτρων ασφάλειας βάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Οι καταλήψεις σχολικών μονάδων έχουν δείξει στο παρελθόν  ότι  δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα από όσα προσπάθησαν να επιλύσουν (καταστροφές, απώλεια διδακτικών ωρών και πολλά άλλα)

Προτείνουμε οι μαθητές μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες,  σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων τους και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας  να μεταφέρουν τα αιτήματά τους στον Διευθυντή-τρια του σχολείο τους  και όλοι μαζί να επιλύσουν ό,τι ανήκει στην αρμοδιότητα τους και την  προώθηση των αιτημάτων προς τον Δήμο  και τους αρμόδιους φορείς.

Ενημέρωση των αιτημάτων προς την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων ώστε να προσπαθήσουμε με την σειρά μας να διεκδικήσουμε ότι δεν επιλυθεί, πραγματικά για τα  παιδιά μας αξίζει να υψώσουμε τη φωνή μας και να διεκδικήσουμε την επίλυση κάθε δυσλειτουργίας. Το έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δίπλα σας και συνεχώς διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον.

Ας γίνει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων  η φωνή σας, όπου μέσα από τα θεσμικά της όργανα να διεκδικήσει τα αιτήματα σας και με συνεργασία με τον Δήμο και τις σχολικές Επιτροπές να προσπαθήσουμε για την επίλυση τους.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου θα είναι παρόν σε κάθε αίτημα σας  προωθώντας και απαιτώντας ένα καλύτερο και ασφαλές σχολείο.

 Διεκδικήσετε το μέλλον σας μέσα από ανοικτά σχολεία ,μαζί με τους καθηγητές σας και σίγουρα εμείς οι γονείς σας θα είμαστε δίπλα σας όπως άλλωστε κάνουμε πάντα.

Θέλουμε ανοικτά σχολεία για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε όσο γίνεται πιο σύντομά στην κανονικότητα.

Προτείνουμε επίσης οι εκπρόσωποι σας να  έρθουν σε επαφή μέσω των Συλλόγων Γονέων με τα μέλη της Ένωσης και να καταθέσουν τα αιτήματα σας, στα οποία σας υποσχόμαστε ότι θα σκύψουμε , θα σας ακούσουμε και μαζί θα τα διεκδικήσουμε.

 Ευελπιστούμε όλοι να δείξουν την υπευθυνότητα που αρμόζει στις περιστάσεις.

 Με εκτίμηση το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.