Η Intel σχεδιάζει τη νέα γενιά low-end PCs, τα οποία θα στηρίζονται στα Apollo Lake chipsets!

[ad_1]

Η Intel αποκάλυψε στο πλαίσιο του φετινού Intel Developer Forum (που λαμβάνει χώρα στην Shenzhen της Κίνας) ότι σχεδιάζει μία νέα γενιά SoCs που αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016. Στόχος της Intel είναι με τα νέα Apollo Lake chipsets να αντικαταστήσει τους παλαιότερους Celeron και Pentium επεξεργαστές που κυριαρχούν στη low-end κατηγορία. Τα συγκεκριμένα chips θα προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις στην CPU και στην απόδοση των γραφικών (σε σύγκριση με τις προγενέστερες γενιές), χαρίζοντας επιπλέον χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση και περισσότερη αντοχή στην μπαταρία.

Intel-Processor

Όπως έγινε γνωστό, οι νέοι Celeron και Pentium επεξεργαστές θα βασίζονται στη νέα αρχιτεκτονική “Goldmont” (διάδοχο της Airmount architecture που βρίσκουμε στους επεξεργαστές Cherry Trail και Brasswell) και αναμένεται να χρησιμοποιηθούν σε laptops και desktops χαμηλού κόστους. Αν και μέχρι στιγμής οι υπεύθυνοι της Intel δεν αποκάλυψαν περισσότερα αναφορικά με τα specs των Apollo Lake, ωστόσο αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι αναμένεται να διαθέτουν Intel HD graphics και η τεχνολογία κατασκευής τους θα είναι στα 14nm. Φυσικά τα Apollo Lake δεν είναι τα μόνα chipsets που έχει αυτή τη στιγμή στα σκαριά η Intel, καθώς μέσα στο δεύτερο εξάμηνο πρόκειται να κάνουν την εμφάνιση τους και τα εξελιγμένα Kaby Lake chips, τα οποία θα αποτελούν την αιχμή του δόρατος της τεχνολογίας και θα φιλοξενηθούν σε όλα τα μελλοντικά high-end συστήματα.

The post Η Intel σχεδιάζει τη νέα γενιά low-end PCs, τα οποία θα στηρίζονται στα Apollo Lake chipsets! appeared first on Digital Life.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.