Θεοδωρικάκος: Για την πανεπιστημιακή αστυνομία θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα

Θεοδωρικάκος : Η αστυνομία έκανε εξαιρετική δουλειά στη ΔΕΘ –
Για την πανεπιστημιακή αστυνομία θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα

Στα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ κυριάρχησε η ηρεμία και η τάξη παρά τις ανομοιογενείς διαδηλώσεις, δήλωσε, μεταξύ άλλων, στον ρ/σ της Θεσσαλονίκης, Status Fm 107.7, ο ΥΠΡΟΠΟ Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος έσπευσε να ευχαριστήσει την Ελληνική Αστυνομία, τον δήμο, την περιφέρεια και τον εμπορικό σύλλογο για τον τρόπο που λειτούργησαν.

«Ένα ευχαριστώ στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον Δήμο, στην Περιφέρεια, στον Εμπορικό Σύλλογο και ένα μπράβο στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, γιατί μέσα από την εξαιρετική δουλειά που έγινε και τη συνεργασία όλων αυτών των φορέων, κύλισε εξαιρετικά ομαλά από άποψη τάξης, ησυχίας και ασφάλειας. Η διαδικασία των εγκαινίων της Έκθεσης στην πόλη. Υπήρξαν πάρα πολλές συγκεντρώσεις, πολύ ανομοιογενών κοινών και διαδηλωτών. Το σχέδιο προέβλεπε το να μην συναντηθούν όλοι αυτοί και να μην υπάρξουν επεισόδια. Επετεύχθη εκατό τοις εκατό».

Υπογράμμισε την ανάγκη να «μην διαστρεβλώνεται ο χαρακτήρας της έκθεσης» καθώς προτεραιότητα έχουν όσοι προβάλλονται αλλά και η ασφάλεια του πολίτη.

Σε ό,τι αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία, υπογράμμισε ότι διαφωνεί με τον συγκεκριμένο όρο καθώς, όπως είπε, πρόκειται για ομάδες προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Όπως εξήγησε, σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε τον Ιούλιο, υπεύθυνοι για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια είναι οι πρυτάνεις, οι οποίοι έχουν την υποχρέωση να παρουσιάσουν μέσα σε έξι μήνες ολοκληρωμένα σχέδια ασφαλείας των Πανεπιστημίων.

Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που παρέλαβε από τον προκάτοχό του και προβλέπει την υλοποίηση του προγράμματος στελέχωσης των ομάδων με την πρόσληψη 400 ατόμων, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο με τη διαδικασία ΑΣΕΠ. Θα ακολουθήσει η τρίμηνη εκπαίδευση τους και θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους από το επόμενο εξάμηνο.

«Κανείς μας δεν δέχεται τα πανεπιστήμια να μην είναι χώρος με απόλυτη ασφάλεια για τους καθηγητές, για τους φοιτητές και για το προσωπικό των Πανεπιστημίων», διεμήνυσε, υπογραμμίζοντας ότι «η ελευθερία της έρευνας, της γνώσης, της επικοινωνίας έχουν ως αυτονόητη προϋπόθεση την ασφάλεια», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη 

 

Απόσπασμα για τα μέτρα ασφαλείας στη ΔΕΘ: 3.23-4.34

Απόσπασμα για την πανεπιστημιακή αστυνομία: 11.11-13.09

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.