Θεσσαλονίκη:Απαγόρευση κυκλοφορίες στο Σειχ Σου εως την Τρίτη 13.8.19 Αναλυτικά η απόφαση

Απαγόρευση κυκλοφορίες στο Σειχ Σου λόγω κίνδυνου πυρκαγιάς

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει την υπ’ αριθμ. ΦΦΚ/509471(3483)/10-8-2019 (ΑΔΑ: ΩΞΠΜ7ΛΛ-Δ5Ε) απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Παρασκευής Πατουλίδου σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας στο περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης, που προβλέπει: 
“Την απαγόρευση της κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στο τμήμα του Περιαστικού ∆άσους Θεσσαλο- νίκης (Σειχ-Σου), που περικλείεται από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, την Επαρχιακή Οδό Πεύκων – Ασβεστο- χωρίου – Εξοχής και την Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη, από το Σάββατο 10.08.2019 και ώρα 14.00μμ μέχρι την Τρίτη 13.08.2019 και ώρα 07:30πμ.
Για την εφαρμογή του μέτρου αποδεχόμαστε τον σχεδιασμό της ∆ιοίκησης Π.Υ. Θεσσαλονίκης ως κάτωθι:
Ορίζονται δεκαέξι (16) σημεία ελέγχου και απαγόρευσης εισόδου, ως εξής:
Από την ΕΛ.ΑΣ:
 • Στην διασταύρωση της οδού Ελαιώνων με την 17η Νοεμβρίου, πλησίον του υδροστομίου (η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους κατοίκους της περιοχής)
 • Έμπροσθεν του αναψυκτήριου «Λόφος» με απαγόρευση της εισόδου εντός του περιαστικού
 • Στην συμβολή των οδών Εμμανουήλ Παππά (Ασβεστοχώρι) με την δασική οδό Φιλίππειο-Εξοχή
 • Στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (έξοδο προς χωριό Εξοχή)
  Σελίδα 2 από 5
 • • Στην διασταύρωση Εξοχής (έξοδο χωριού) προς Ξενοδοχείο «Φιλίππειο»
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία:
 • Στην συμβολή της οδού Ανθέων με το δρόμο προς Φιλίππειο-Εξοχή στο Επταπύργιο, έμπροσθεν γηπέδου Κεραυνού (η είσο- δος θα επιτρέπεται μόνο στους πολίτες που κατευθύνονται στο ξενοδοχείο «Φιλίππειο») (2/30)
 • Στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται επί της οδού Νεαπόλεως-Ρετζικίου, αμέσως μετά τον κόμβο Κ6 Νεαπόλεως της Περιφερειακής οδού και δεξιά (πρώην Πορσελάνα) (2/20)
 • Θέατρο ∆άσους (1/20)
 • Στην είσοδο του δασικού δρόμου παραπλεύρως του Π.Κ. Κέδρινου Λόφου (Λυόμενο) (1/30)
 • Επί της αερογέφυρας της περιφερειακής οδού στην προέκταση της οδού Χρ.Περραιβού προς το δάσος, στην Άνω Τούμπα (3/20)
  Με την χρήση φραγμών – εμποδίων:
 • Στην είσοδο του δασικού δρόμου προς τον Λόφο Αντωνιάδη έξοδος κόμβου Νεάπολης (100 μ. μετά το φανάρι του κόμβου με
  κατεύθυνση ανατολικά στην περιφερειακή)
 • Στο δασικό δρόμο που βρίσκεται δεξιά στην έξοδο της αερογέφυρας Κατσιμίδου (προς τα δυτικά ) προς την περιφερειακή οδό στον κόμβο Κ8 Τριανδρίας
 • Στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται στην προέκταση της οδού ∆ιαγόρα στο Κρυονέρι Άνω Τούμπα, πάνω από την περιφε- ρειακή οδό, προς το χώρο αναψυχής
 • Στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται 200 μέτρα πριν τον κόμβο Τούμπας επί της Περιφερειακής οδού, με κατεύθυνση από Ανατολικά προς ∆υτικά
 • Πλησίον της εισόδου της Κλινικής ‘’Άγιος Λουκάς’’
 • Στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται έναντι στρατοπέδου «Παπαπασχάλη» στο Πανόραμα
  Όλα τα σημεία ελέγχου οχημάτων και πεζών θα βρίσκονται στην είσοδο του δάσους και στην συμβολή των δασικών δρόμων με τους αντίστοιχους επαρχιακούς και της περιφερειακής οδού.
  Απομάκρυνση όλων των ευρισκομένων στο δάσος από τα περιπολικά οχήματα του Π.Σ. και ΕΛ.ΑΣ., εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία του Περιαστικού ∆άσους Θεσ/νίκης, κατόπιν έ- γκρισης της ∆.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης.
  Καταγραφή των πινακίδων κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος.
  Το ∆ασαρχείο Θεσσαλονίκης παρακαλείται όπως ενισχύσει την παραπάνω δράση, με δικό της περίπολο, με σκοπό την άσκηση ελέγχου σε οχήματα και οδηγούς, εντός του περιαστικού δάσους κατά την απαγόρευση.
  Οι Εθελοντικές Οργανώσεις της ΓΓΠΠ που συμμετέχουν στο σχεδιασμό και δράσεις για την συμπληρωματική επιτήρηση των δα- σών της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, αντιπυρικής περιόδου 2019, όπως τεθούν σε αυξημένη ετοιμότητα με εντατικοποίηση των περιπο- λιών τους στους τομείς ευθύνης τους, σύμφωνα και με την Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε.Θ. με Α.Π. ΦΦΚ/323811(2005)/22.05.2019.
  Οι ∆ήμοι της Π.Ε. Θεσ/νικης όπως ενισχύσουν το έργο της ∆.Π.Υ.Ν.Θ. σύμφωνα με το ΦΦΚ/οικ./361403/2262/07-06-2019 έγγρα- φο Τμήματος Π.Π. Μ.Ε.Θ.
  Οι ∆ήμοι της Π.Ε. Θεσ/νίκης, που έχουν δασικές εκτάσεις στα όρια ευθύνης τους, σύμφωνα και με το παραπάνω σχετικό, παρα- καλούμε όπως προβούν στη λήψη όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων.
Γ. Η εφαρμογή της Απόφασης ανατίθεται στην Γ.Α.∆.Θ. και στην ∆.Π.Υ.Ν.Θ.
∆. Οι παραβάτες της Απόφασης τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 Π.Κ., εάν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης
πράξης”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.