Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 22χρονος διαρρήκτης – Η λεία του ξεπερνά τις 600.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 22χρονος διαρρήκτης – Η λεία του ξεπερνά τις 600.000 ευρώ

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 22χρονου – μέλους συμμορίας που ενέχεται σε περιπτώσεις ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής

Η αποκομισθείσα λεία από την παράνομη δραστηριότητα  υπερβαίνει τις 600.000 ευρώ

Μετά την υποβολή της δικογραφίας ο 22χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος από Ανακριτικό Τμήμα της Θεσσαλονίκης

Η μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά  Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων 22χρονου ημεδαπού – μέλους συμμορίας που ενέχεται σε περιπτώσεις ληστείας και περιπτώσεων κλοπών.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Συμμορίας», «Ληστείας» και «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής», η οποία αφού υποβλήθηκε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος από το 5ο Ανακριτικό Τμήμα Θεσσαλονίκης και οδηγήθηκε σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα κατά το χρονικό διάστημα από μέσα Σεπτεμβρίου 2017 έως αρχές Οκτωβρίου του ίδιου έτους, ο 22χρονος μαζί με έτερα μέλη της συμμορίας:

 

  • Διέρρηξαν εταιρεία στην περιοχή της Ευκαρπίας και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 480.000 ευρώ, ενώ κατά την αποχώρησή τους έγιναν αντιληπτοί από υπάλληλο εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας, τον οποίο απείλησαν με αντικείμενο και τράπηκαν σε φυγή.
  • Διέρρηξαν εταιρεία στην περιοχή της Σίνδου, αφαιρώντας στη συνέχεια από το εσωτερικό, το χρηματικό ποσό των 145.233 ευρώ,
  • Διέρρηξαν και μία ακόμη φορά αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία στην περιοχή της Θέρμης χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε.
  • Διέρρηξαν οικία στην περιοχή της Πυλαίας, από το εσωτερικό της οποίας αφαίρεσαν κοσμήματα, η αξία των οποίων ανέρχεται στις 10.000 ευρώ περίπου.

 

Συνεχίζεται η έρευνα για διακρίβωση τυχόν συμμετοχής του 22χρονου και των συνεργών του σε έτερα αδικήματα.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.