Καταγγελία για κατάσχεση στο δήμο Ωραιοκάστρου

Καταγγελία για κατάσχεση στο δήμο Ωραιοκάστρου απο κάτοικο του δήμου,αποδεικτικά παραστατικά.

“Απ’ ότι προκύπτει και από παλαιό λογαριασμό του ίδιου του δήμου, φαίνεται ότι ξαφνικά βρεθήκαμε να χρωστάμε €350 τόκους ενώ μέχρι το ’13 η ενημέρωση ήταν ότι έχουμε μηδενικό υπόλοιπο. Ξαφνικά κατασχέθηκαν για τόκους €350, και συνολικά απ’ ότι μας ενημέρωσε η τράπεζα, κατασχέθηκαν €502,55 από τραπεζικούς λογαριασμούς όπου είναι απλά συνδικαιούχος ο σύζυγος μου.

Αφού η κόρη μου «ξεπάγωσε» έναν λογ/σμό που είχε από μικρή από τα χαρτζιλίκια των παππούδων της, ανακάλυψε ότι της έλειπαν 200 Ευρώ. Αναζητώντας τα χρήματα διαπίστωσε ότι δεν τα είχε πάρει ο πατέρας της πού ήταν συνδικαιούχος στον λογ/σμό της. Για μια στιγμή κλονίστηκε η εμπιστοσύνη της προς τον πατέρα της. Στην αναζήτηση των χαμένων χρημάτων ανακάλυψε δε ότι υπήρχε και 2η κατάσχεση από τον Δήμο, από έναν λογ/σμό της θείας της όπου και πάλι ήταν συνδικαιούχος ο πατέρας της αλλά όχι πρώτο όνομα, εννοείται, και πάλι. Το χειρότερο όμως είναι ότι η θεία/αδελφή, κάτοχος του 2ο λογ/σμού του ζημιωθέντα ήταν άρρωστη το διάστημα που έγινε η κατάσχεση και επήλθε ρήξη στην σχέση των δύο αδελφών, γιατί η κάτοχος του λογ/σμού πίστεψε ότι ο αδελφός της απέσυρε χρήματα από τον λογ/σμό της χωρίς να την ρωτήσει. Το ακόμη χειρότερο είναι, όμως, ότι αυτή η παρεξήγηση δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί, γιατί η αδελφή ήταν σοβαρά άρρωστη και πέθανε περίπου έναν μήνα αργότερα. Στην διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώσαμε ότι ο Δήμος μάς είχε κατάσχει τα χρήματα, περίπου 500 Ευρώ, για οφειλές του 1997/8 για λογαριασμούς της ύδρευσης. Αφού βρήκαμε τις αποδείξεις για το 1998 και τις προσκομίσαμε μας είπαν ότι δεν γίνονται δεκτές γιατί φέρουν χειρόγραφα την ένδειξη «εξοφλήθη» και μονογραφή του τότε υδρονομέα, ο οποίος απ΄όσα ξέρουμε εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση αφού συγκέντρωσε αρκετά χρήματα ανυποψίαστων θυμάτων σαν και εμάς. Τις αποδείξεις του 1997 δεν τις βρήκαμε, γιατί τότε χτίζαμε το σπίτι μας, και είχαμε και την επικείμενη μετακόμιση στον υπέροχο αυτόν Δήμο, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μελισσοχωρίου. Οι οφειλές αυτές δεν ήταν βέβαια μόνο για την κατανάλωση του νερού για 2 έτη, αλλά και οι τόκοι με τους οποίους «φούσκωσε» ο εν λόγω Δήμος τον λογαριασμό. Η κατανάλωση ήταν μόλις 140 Ευρώ. Τα 350 ήταν τόκοι. Προτείνω να ανοίξω λογαριασμό στον Δήμο αυτό, γιατί το επιτόκιό τους δεν πρόκειται να μου το δώσει άλλος κανείς. Η απορία μου είναι η εξής: Γιατί ο Δήμος μας ενημέρωσε για αυτές τις οφειλές μετά από 14 χρόνια επιβαρύνοντας μας άδικα με τους αντίστοιχους τόκους; Αφού προσκομίσαμε τις αποδείξεις που είχαμε, γιατί αυτές δεν έγιναν δεκτές; Δεν ντράπηκαν να πάρουν χρήματα από λογαριασμούς, όπου ο Δημότης τους δεν είναι πρώτο όνομα; Ντροπή και πάλι στον Δήμο Ωραιοκάστρου!!! Άξιος Δήμος, δεν μπορώ να πω. Αν δεν ήθελε το παιδί μας να αποσύρει τα χρήματά της δεν θα είχαμε αντιληφθεί ποτέ την ύπουλη πράξη του Δήμου. Ύπουλη, γιατί κανένας δεν μας ενημέρωσε. Ύπουλη, γιατί κατάσχεσε χρήματα από λογαριασμό τρίτων. Ύπουλη, γιατί μόνον κλέφτες φέρονται έτσι. Ύπουλη, γιατί ξέρετε ότι δεν μπορεί να σας διώξει κανείς ποινικά για διοικητικό παράπτωμα για ένα τέτοιο ποσό. Να σας ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!!!

Έχω στην κατοχή μου και άλλες αποδείξεις που δεν αναγράφουν τίποτε. Με αυτές τι γίνεται; Μήπως θα έπρεπε να τις πληρώσω και αυτές ξανά; Ψάξτε το! Μπορεί να βγάλετε κανένα φράγκο ακόμα! Συζητώντας με την γειτόνισσά μου, μου είπε ότι το ίδιο συνέβη και τους είπε ότι δεν θυμάται και ούτε έχει αποδείξεις τόσα χρόνια μετά και ότι δεν αναγνωρίζει τους τόκους. Οπότε τις αφαίρεσαν τους τόκους. Γιατί δεν τηρούνται ίδια μέτρα και ίδια σταθμά για όλους τους πολίτες;

Σημ.: Η κατάσχεση έγινε στης 27.12.2016 ώστε να μην παρέλθει η 20ετία και να μην χάσουν ούτε ενός μήνα τόκους, και το ανακαλύψαμε μόλις πριν από μια βδομάδα. Επίσης έχω αποδείξεις στην κατοχή μου που αναγράφουν, προηγούμενο υπόλοιπο 0,00. Για όλα αυτάέχω αποδείξεις. ΑΝΑΖΗΤΩ ΟΜΟΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ!”

 

003 004 005 006

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.