Να αναθεωρήσει την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία ζητούν μαθητές και γονείς

Δεκάδες τα μηνύματα που έχει δεχθεί το oraiokastro24 μέχρι αυτήν την ώρα απο μαθητές και γονείς ως προς την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία αύριο Δευτέρα 14/1/19.
Ζητούν να αναθεωρηθεί η απόφαση λόγω επικινδυνότητας των αύλειων χώρων των σχολικών μονάδων και παραθέτουν δείγμα φωτογραφιών με την εικόνα που επικρατεί μέχρι τώρα,τονίζοντας οτι με τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα υπάρξουν τις βραδυνές ώρες η εικόνα θα αλλάξει προς το χειρότερο:

Το παρακάτω κείμενο μας στάλθηκε απο τον μαθητή Άγγελο Τσιτιρίδη που εκπροσωπεί την άποψη των μαθητών  του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου :

Σαν μαθητές των λυκείων Ωραιοκάστρου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχολεία παρόλο που στις δηλώσεις του Κ.Δημαρχου αναφέρετε οτι ο προαύλιος χώρος έχει χαρακτηριστεί, αυτο απο τους ίδιους τους μαθητές αμφισβητείται που αδυνατούν να προσελκύσουν το σχολείο. Η προσέλευση των παιδιών στο σχολείο εχει χαρακτηριστεί δυνατή αλλα απο οσο φαίνεται στις φωτογραφίες δεν επαρκεί για την ασφάλεια των παιδιών. Τα μικρά δρομάκια που εχουν καθαριστεί δεν είναι αρκετά καθώς τα σχολεία αποτελούνται απο 300 και άτομα το καθένα. Επιπλέον, εφόσον τα σχολειά ανοίξουν τα παιδιά θα κλειστούν στο εσωτερικό του σχολείου ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι πιθανότητες για μετάδοση αρρώστιας. Αφού τα σχολεία εχουν την αρμοδιότητα της εκμάθησης μας θα πρέπει να τηρούν και τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Κανείς απο εμάς δεν θα ήθελε να βρεθεί στην θεση αυτου του άτυχου παιδιού που τις προηγούμενες μέρες υπέστη ενα σοβαρό ατύχημα. Σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε την απόφαση σας για τα λύκεια και να σκεφτείτε τα προαναφερόμενα. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την εκτίμηση σας.

Ως μαθητές και ενεργοί πολίτες εκφραζόμαστε για την απόφαση του Δήμου μας.

Το 1ο Λύκειο Ωραιοκάστρου ενημέρωσε τους γονείς και την δημοτική αρχή με την παρακάτω επιστολή στην οποία υπογραμμίζεται οτι υπάρχει βλάβη στις βρύσες του σχολείου και ότι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με την υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορούν να επωμισθούν την ευθύνη της ασφάλειας των μαθητών. Διαβάστε αναλυτικά:

Screenshot_15

vendo

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η κυρία έχει απόλυτο δίκιο. Προσπαθώ εξ των προτέρων να απαλλαγώ των ευθυνών μου. Ωστόσο αγαπητή μου κυρία θέλω την βοήθεια σας. Αύριο, θα «φυλακίσω» επί 6 ώρες τους μαθητές μου μέσα στην αίθουσα. Σας πληροφορώ ότι δεν θα μπορούν να πάνε ούτε τουαλέτα γιατί παντού υπάρχει πάγος και υπάρχει ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ. Θα σας παρακαλούσα πολύ, αύριο στο παιδί σας να του έχετε δώσει και πάνες Babylino να το αλλάξουμε αν χρειαστεί. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά όντως.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.