“Οι φωτεινοί σηματοδότες λειτουργούσαν κανονικά” υποστηρίζει σε ανακοίνωση της η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης

20130820-114150.jpgΚανονικά ισχυρίζεται πως λειτουργούσαν οι φωτεινοί σηματοδότες στην διασταύρωση του Βεροπουλου η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Βέβαια όσοι ανεβοκατεβαίνουμε καθημερινά την λεωφόρο Θεσσαλονίκης γνωρίζουμε ότι αυτά που αναφέρονται στην προτελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης είναι ανακριβή. Δείτε την ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας …

“Αναφορικά με το τροχαίο ατύχημα που συνέβη στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου, στον κόμβο που βρίσκεται το σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» και προς απάντηση δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού Τύπου, που κάνουν λόγο για μη λειτουργία των φαναριών στην περιοχή, σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι φωτεινοί σηματοδότες στο οδικό δίκτυο της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης λειτουργούν κανονικά, ενώ έχουν αποκατασταθεί όλες οι βλάβες που σημειώθηκαν.

Τα έργα στο δίκτυο φωτεινών σηματοδοτών επίβλεψε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, ο οποίος πραγματοποίησε επιτόπου επίσκεψη σε όλα τα σημεία που πραγματοποιούνταν εργασίες αποκατάστασης των βλαβών, προκειμένου να διαπιστώσει την ορθή λειτουργία των φαναριών.

«Εδώ και περίπου ένα μήνα, που ξεπεράσαμε τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, προχωρήσαμε άμεσα στην αποκατάσταση όλων των βλαβών σε φωτεινούς σηματοδότες, σε όλο το οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα όλα τα φανάρια να λειτουργούν κανονικά. Καθημερινά, οι Υπηρεσίες μας βρίσκονται σε εγρήγορση, ελέγχοντας τη λειτουργία των φαναριών με ηλεκτρονικά μέσα, αλλά και με επιτόπιες επισκέψεις όπου χρειάζεται. Συνιστούμε στους οδηγούς να είναι πιο προσεκτικοί, ώστε να μη συμβούν παρόμοια θλιβερά περιστατικά», σημείωσε ο κ. Τσαμασλής.

Σημειώνεται ότι στον προαναφερόμενο κόμβο του Ωραιοκάστρου, όπου είχε σημειωθεί βλάβη πριν από περίπου ένα μήνα, παρενέβη άμεσα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης και τα φανάρια λειτουργούν κανονικά από την 1η Αυγούστου 2013.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, από τις μέχρι τώρα έρευνες, το ένα εκ των δύο οχημάτων που ενεπλάκησαν στο ατύχημα παραβίασε το σηματοδότη προκειμένου να εισέλθει στο σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα το δεύτερο όχημα που κινούνταν στο δρόμο, θέλοντας να το αποφύγει, συγκρούστηκε σε τοιχίο πλησίον και βρέθηκε πάνω στη στάση του ΟΑΣΘ, σκοτώνοντας έναν 75χρονο που βρισκόταν εκεί. Οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν, ενώ οι συνεπιβαίνοντες, δυο γυναίκες και δύο νεαρά κορίτσια, που τραυματίστηκαν, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου”.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.