Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων Σώματος

Για να αυξηθούν οι δότες οργάνων σώματος και μεταμοσχεύσεων χρειάζεται να σπάσουν οι προκαταλήψεις και να ενισχυθούν οι προσπάθειές για ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα των μεταμοσχεύσεων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού σε ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου, που έχει θεσπιστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΫ) ως παγκόσμια ημέρα δωρεάς οργάνων σώματος και μεταμοσχεύσεων.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σκοπός του ΠΟΥ με τη θέσπιση της παγκόσμιας ημέρας δωρεάς οργάνων σώματος και μεταμοσχεύσεων, είναι να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για την αξία της δωρεάς οργάνων σώματος, που μέσω της μεταμόσχευσης χαρίζουν το πολύτιμο δώρο της ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού αναφέρεται ακόμα ότι πέρα από επέτειο και αφορμή για να καταρριφθούν οι μύθοι γύρω από το ζήτημα της δωρεάς οργάνων, ιστών και κυττάρων, η 28η Οκτωβρίου στοχεύει να ενημερώσει γύρω από το έργο που γίνεται σήμερα σε εθνικό και επιστημονικό επίπεδο για να αυξηθεί ο διαθέσιμος αριθμός μοσχευμάτων.

Περαιτέρω σημειώνεται ότι η υιοθέτηση και η διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων και ιστών, σε συνδυασμό με τις σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα αυτό, αποτελεί την αναγκαία και βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση μιας μεταμόσχευσης και προστίθεται ότι γι’ αυτό, οι εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις του τόπου μας, μέσω διαφόρων ενημερωτικών εκστρατειών, προωθούν την ιδέα της δωρεάς οργάνων και ιστών και προσπαθούν να καταστήσουν κατανοητό ότι η δωρεά οργάνων αποτελεί πράξη ανθρωπισμού και αλτρουισμού.

« Γενικότερα, το μήνυμα που δίδεται είναι ότι η δωρεά οργάνων αποτελεί δείγμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και είναι μια πράξη που μας αφορά όλους» συμπληρώνει το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.