Περί απολογισμού και σύγκρισης 3 1/2 χρόνων θητείας,του Ανέστη Πολυχρονίδη

Περί απολογισμού και σύγκρισης 3 1/2 χρόνων θητείας (δημοτικών αρχών).
Ωραιόκαστρο,18-11-2017

Φίλες και Φίλοι,

αυτή τη φορά, αντί σχολιασμού επέλεξα να ανατρέξω στον προεκλογικό λόγο του 2014 του τότε υποψηφίου και νυν Δημάρχου Ωραιοκάστρου, και να θέσω το εξής απλό ερώτημα: Αλήθεια, ποιος μιλάει, τι λέει και σε ποια διοίκηση του Δήμου αναφέρεται;

Ας δούμε λοιπόν τι έλεγε τότε και τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα:

– Μιλούσε για το…«σπορ» των απ ́ευθείας αναθέσεων, αλλά με τη σημερινή διοίκηση αυτές ξεπερνούν κάθε προηγούμενο (μόνο για μελέτες πάνω από 600.000 ευρώ),

– Μιλούσε για τις…παρατυπίες που ακύρωναν αποφάσεις, αλλά με τη σημερινή διοίκηση ακυρώνονται από την Αποκεντρωμένη η μία πίσω από την άλλη

– Μιλούσε για τις… άδικες κατανομές επιχορηγήσεων των Συλλόγων, αλλά με τη σημερινή διοίκηση καταργήθηκαν!

– Μιλούσε για τις…ασφαλτοστρώσεις των 2 εκατοστών, αλλά με τη σημερινή διοίκηση με μία βόλτα στους δρόμους αποδεικνύεται η «ποιότητα» αλλά κυρίως η προχειρότητα των ασφαλτοστρώσεων.

– Μιλούσε για τις…απαράδεκτες χωματερές, αλλά με τη σημερινή διοίκηση έχουμε νέες χωματερές.

Δε συζητάμε για την …έλλειψη θέσεων στάθμευσης, για την αδυναμία κατασκευής των 2 σχολείων με ΣΔΙΤ στη Δ.Ε. Ωραιοκάστρου, για την αδυναμία επιστροφής της άδειας λειτουργίας (Φ.Ε.Κ.) του 5ου Δημ.Σχολείου Ωραιοκάστρου (Γαλήνη/Σκάρα), για την αδυναμία κατασκευής της γέφυρας της Ν.Φιλαδέλφειας καθώς και για δεκάδες άλλες αδυναμίες και εξαγγελίες.

Τι συνέβη άραγε και όλα αυτά παραμένουν …”αδυναμίες” και της σημερινής διοίκησης;
Τότε, για τους δικούς τους προεκλογικούς λόγους, δεν ήθελαν να δουν τα μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν μέσα στα τρεισήμισι χρόνια διοίκησης του Δήμου μας.
Ας θυμηθούμε μαζί μερικά από αυτά:

Ο δρόμος Νεοχωρούδας-Πενταλόφου, το γήπεδο ποδοσφαίρου στην Παιδόπολη,
η ευθεία στίβου και η ανάπλαση της εισόδου του γηπέδου στο Ωραιόκαστρο,
η ανακατασκευή και η κατασκευή αθλητικών χώρων καθώς και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου με τη δημιουργία πλατείας και οργανωμένων θέσεων στάθμευσης στο Κονταξοπούλειο.

Ακόμα τα πάρκα μπροστά στην ΕΛΠΙΔΑ, στο Βουναλάκι, στη Γαβρά, η εκπαιδευτική ποδηλατική πίστα νέων στα Αλώνια, οι τρεις κυκλικοί κόμβοι και οι μελέτες για άλλους δύο σε Λητή και Γαλήνη.

Ο αγωγός ομβρίων στην Κομνηνών και στη Θεσσαλονίκης, η λύση του αποχετευτικού προβλήματος σε περιοχές του Παλαιοκάστρου, γύρω απο τον ΟΑΕΔ, νότια της Γαλήνης και στον οικισμό Αγ.Γεωργίου.

Η σήμανση των ποδηλατικών-περιηγητικών διαδρομών στον ορεινό όγκο, το Νηπιαγωγείο Νεοχωρούδας, η επέκταση του 2ου Λυκείου Ωραιοκάστρου, η ανακατασκευή της στέγης του Δημ.Σχολείου Δρυμού, η λειτουργία του 5ου Δημοτικού σχολείου στο ΣΚΑΡΑ και του 2ου Νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου.

Η ανακατασκευή των κτηρίων και η λειτουργία των παιδικών σταθμών σε Μεσαίο, Μελισσοχώρι και Παιδόπολη, οι δεκάδες παρεμβάσεις βελτίωσης των παραμελημένων σχολικών υποδομών στη Δ.Ε. Μυγδονίας,
καθώς και τα έτοιμα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση έργα της κατασκευής του 2ου Δημοτικού Παλαιοκάστρου με 2,7 εκατ.ευρώ, τα 3 εκατ.ευρώ για το αποχετευτικό Μυγδονίας, τα 9,3 εκατ.ευρώ για το αποχετευτικό Πενταλόφου-Νεοχωρούδας, τις 420.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κονταξοπούλειου Αθλητικού Κέντρου, τη μελέτη για την ενεργειακή και κτηριακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου (κλειστό) και πολλά μα πολλά άλλα!

Σήμερα, για την ίδια περίοδο θητείας της σημερινής διοίκησης, πρέπει να ψάξει πολύ κάποιος για να βρει έστω ΕΝΑ δικό της ολοκληρωμένο έργο, παρόλο που οι σημερινοί διοικούντες τα βρήκαν όλα έτοιμα, καταγεγραμμένα και φυσικά δρομολογημένα.

Επίσης το 2011 μειώσαμε δραστικά τα δημοτικά τέλη (-45% σε Ωραιόκαστρο και -27% σε Μυγδονία) χωρίς να ανατραπεί το ισοζύγιο εσόδων-εξόδων του 2012 (+50.000ευρώ) και του 2013 (+-0).

Αντί λοιπόν να εργαστούν και να συνεχίσουν αυτήν την δύσκολη προσπάθεια, προτίμησαν την εύκολη λύση της αύξησης κατά 33% των δημοτικών τελών, αδυνατώντας να περιορίσουν τα έξοδα.
Το ισοζύγιο εσόδων-εξόδων πέρασε στο μείον το 2014 (-240.000 ευρώ), το 2015 (-766.000 ευρώ), το 2016 (-500.000 ευρώ), αποτέλεσμα και των “άτυχων” χειρισμών της διοίκησης στο θέμα των συμβασιούχων.

Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς την καθημερινή εικόνα εγκατάλειψης και επικίνδυνης ανευθυνότητας, καθώς και τους απαράδεκτους και απόλυτα κατακριτέους χειρισμούς της διοίκησης στο προσφυγικό που πρόσθεσε ένα μεγάλο κεφάλαιο ιδιαίτερα αρνητικής αρνητικής δημοσιότητας για τον τόπο και τους συμπολίτες μας ακόμη και εκτός συνόρων της πατρίδας μας, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι για να αλλάξει ρότα ο τόπος μας χρειάζεται πολλή και επίμονη δουλειά, στοχευμένες δράσεις και όχι μόνο παχιά λόγια.

Με τιμή
Ανέστης Πολυχρονίδης, Δημοτικός Σύμβουλος
π.Αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου και Τεχνικών Έργων Δ.Ω.

E3B0983E-9E68-4006-8FC2-AF88C32BA93A

7FF51B41-11B5-49B6-B745-AA05F05E7877

F2E61E85-545E-425E-A58D-A72C61C8C3CB

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.