Ποιες περιοχές δημιουργούν προβληματισμό — Προειδοποίηση για αυστηρότερα μέτρα

Ποιες περιοχές δημιουργούν προβληματισμό  Προειδοποίηση για αυστηρότερα μέτρα

Σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας κατανέμεται γεωγραφικά το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση, την Παρασκευή, για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα. Σημείωσε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι δυστυχώς σε κάποιες περιοχές τα μέτρα δεν τηρούνται με τη συνέπεια που απαιτούν οι περιστάσεις. Ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση περιοχών που τα μέτρα δεν φέρουν αποτέλεσμα, η λήψη αυστηρότερων μέτρων αποτελεί μονόδρομο. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση ενεργοποιεί από την εργαλειοθήκη της δύο επιπλέον μέτρα, από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί.

«Πρώτον, όσοι ανιχνεύονται θετικά στους ελέγχους που γίνονται στα χερσαία σύνορα της χώραςδεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεύτερον, δεν επιτρέπονται πλέον επισκέψεις για όσους δεν εγκαταβιώνουν μόνιμα στις μονές του Αγίου Όρους» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ποιες περιοχές δημιουργούν προβληματισμό

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι η απόφαση για την παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 14 Δεκεμβρίου βασίστηκε αποκλειστικά στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας.

Τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα είναι 16.617. Από αυτά τα 7.031 (42,3%) βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας3.267 (19,7%) στην Περιφέρεια Αττικής1.777 (10,7%) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας1.590 (9,6%) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και 632 (3,8%) στη Δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα, το 66,4% των ενεργών κρουσμάτων βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι είναι χαρακτηριστικό πως η Αττική, που αντιπροσωπεύει περίπου το 50% του πληθυσμού της Ελλάδας, συγκεντρώνει το 19,7% των ενεργών κρουσμάτων.

«Είναι σαφέστατο το ερώτημα πού οφείλεται αυτή η διαφορά. Τα μέτρα είναι τα ίδια για όλες τις περιοχές, αυτό που έχει διακυμάνσεις είναι πόσο πιστά τα εφαρμόζουμε» υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μεταξύ των περιοχών που δημιουργούν έντονο προβληματισμό τις τελευταίες επτά ημέρες είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Γι’ αυτό, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοϊδη, τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνη, τον κ. Τσιόδρα και τους αρμόδιους φορείς είχαν τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή για τις 6 Περιφερειακές Ενότητες.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.