Πορτοκαλί φωτίστηκε το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου: Μήνυμα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Πορτοκαλί φωτίστηκε το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου: Μήνυμα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Με το πορτοκαλί χρώμα φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου, ημέρα που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετείχε με αυτή την ενέργεια στην καμπάνια κατά της ενδοοικογενειακής βίας που υλοποίησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συντόνισε το Δίκτυο SDG 17 και η πρόεδρος του, Μαρίνα Πατούλη.

Η φωταγώγηση του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου με το πορτοκαλί χρώμα έγινε με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, σχετικά με το θέμα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

«Το πορτοκαλί είναι ένα χρώμα απλό, αντιπροσωπεύει ένα αύριο απαλλαγμένο από τη βία, όπου θα εκλείπουν ο φόβος και η δυστυχία που προκαλούν τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας. Το μήνυμα που στέλνουμε φέτος είναι πιο ισχυρό από κάθε άλλη φορά, λόγω των συνθηκών απομόνωσης που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Ως δήμος Ωραιοκάστρου είμαστε κοντά σε όλες τις γυναίκες, μεταφέρουμε το μήνυμα ότι καμία γυναίκα δεν είναι μόνη και ότι με κάθε τρόπο αγωνιζόμαστε για να εκλείψουν τα φαινόμενα βίας», τόνισε η Χριστίνα Ζάπρα, εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Ωραιοκάστρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών – Σπάσε τη σιωπή σου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.