Σοβαρά προβλήματα από την υπερχείλιση του Γαλλικού ποταμού σε Δ.Ωραιοκάστρου και Δ.Δέλτα – Παρέμβαση ζητάει ο πρόεδρος της Πενταλόφου  (βίντεο, φωτο)

Σοβαρά προβλήματα από την υπερχείλιση του Γαλλικού ποταμού σε Δ.Ωραιοκάστρου και Δ.Δέλτα – Παρέμβαση ζητάει ο πρόεδρος της Πενταλόφου

Για μία ακόμη φορά σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί από την υπερχείλιση του Γαλλικού ποταμού στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Πενταλόφου Ωραιοκάστρου, στο Δήμο Δέλτα και ιδιαίτερα στην οδό Πόντου, δρόμος που επιλέξουν επαγγελματίες οδηγοί και  έχει μετατραπεί σε ποτάμι.

Παράπλευροι δρόμοι έχουν καλυφθεί από νερό με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να μην μπορούν να μεταβούν στις αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες. Μονάδες οι οποίες είναι πλημμυρισμένες, όπως φαίνονται και στις παρακάτω φωτογραφίες.
Πολλοί κτηνοτρόφοι απομακρύνουν τα ζώα τους για να μην πνίγουν.
Οι αγροτικοί δρόμοι έχουν υποστεί μεγάλες και σοβαρές ζημιές.

Η περιοχή Σούχιτσα δεν είναι πλέον προσβάσιμη,  στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται εργοστάσιο βιοαερίου όπως επίσης και ο χώρος που προορίζεται για καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

Τα προβλήματα αναμένονται να αυξηθούν καθώς η στάθμη του νερού διαρκώς ανεβαίνει. Αυτό οφείλεται οχι μόνο στον όγκο της βροχόπτωσης αλλά και στους ασυνείδητους που έχουν επιλέξει  πολλές φορές τον Γαλλικό ποταμό για να εναποθέσουν τα μπάζα τους με αποτέλεσμα τα νερά του ποταμού να μη βρίσκουν διέξοδο την φυσιολογική ροή.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Πενταλόφου Πάτροκλος Σπυρόπουλος δήλωσε στο oraiokastro24 οτι και οι δύο οι γέφυρες που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια κρίθηκαν ακατάλληλες. Κρίθηκαν ακατάλληλες εκ του αποτελέσματος που ακόμη και σήμερα η περιοχή δεν μπορεί να λειτουργήσει  σε φυσιολογικούς ρυθμούς έπειτα από μία έντονη βροχόπτωση.
Ζητάει άμεσα την παρέμβαση της πολιτικής προστασίας και της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ωραιοκάστρου ούτως ώστε να μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια οι πολίτες της περιοχής. 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.