Σπουδαίες δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου

Σπουδαίες δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου την περίοδο πριν αλλά και αμέσως μετά τα Χριστούγεννα

Σπουδαίες δράσεις υλοποίησε η Εθελοντική Ομάδα του σχολείου μας την περίοδο πριν αλλά και αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. Η ομάδα μας επισκέφθηκε δύο  παιδιατρικές κλινικές, είπε τα κάλαντα στους καταστηματάρχες του Ωραιοκάστρου, προσέφερε τρόφιμα στον Ξενώνα «΄Αρσις» αλλά και στην τράπεζα τροφίμων του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου – Παλαιοκάστρου. Συγκεκριμένα η Εθελοντική Ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου πραγματοποίησε τις ακόλουθες δράσεις:

Επίσκεψη στο Παιδογκολογικό Τμήμα του Ιπποκρατείου νοσοκομείου

Την Πέμπτη 20/12/2018, το μεσημέρι, μια αντιπροσωπεία της Εθελοντικής Ομάδας, αποτελούμενη από 15 περίπου μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς, επισκέφθηκαν το Παιδογκολογικό Τμήμα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου. Κατά την επίσκεψη οι μαθητές πρόσφεραν δώρα (επιτραπέζια παιχνίδια και βιβλία) στα παιδιά που νοσηλεύονται στο Τμήμα. Φυσικά δεν έχασαν την ευκαιρία και με την συνοδεία του δασκάλου που βρίσκεται στην κλινική επισκέφθηκαν και άλλες πτέρυγες νοσηλείας παιδιών προσφέροντας δώρα.

Κάλαντα στον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου και στους καταστηματάρχες της οδού Κομνηνών και Δημοκρατίας

Την Δευτέρα 24/12/2018, στις 11.30 πμ, η εθελοντική Ομάδα (μια αντιπροσωπεία της) είπε τα κάλαντα στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, αλλά και σε καταστηματάρχες των οδών Κομνηνών και Δημοκρατίας,. Σύμφωνα με σχόλια των παρευρισκόμενων η παρουσία της ομάδας ήταν «φανταστική». Η μπάντα πλαισιώνονταν από κιθάρες, φλογέρα, ακορντεόν, μπουζούκι και μπαγλαμαδάκι. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν προορίζονταν για φιλανθρωπικό σκοπό. Την προσπάθεια της ομάδας συντόνισε ο απόφοιτος Κώστας Αβραμίδης με τον αδελφό του Νικήτα.

Διανομή τροφίμων στον Ξενώνα «΄Αρσις» και στην Τράπεζα τροφίμων του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου

Την Πέμπτη 27/12/2018 προσφέρθηκαν τρόφιμα (κρέας και τυρί), που αγοράστηκαν με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τα κάλαντα, στον ξενώνα «΄Αρσις» στο Ωραιόκαστρο και στην Τράπεζα τροφίμων του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου.

Επίσκεψη στην Β’ Παιδιατρική Κλινική του ΑΧΕΠΑ

Την Παρασκευή 28/12/2018, η ομάδα μας επισκέφθηκε την Β’ Παιδιατρική Κλινική του ΑΧΕΠΑ και πρόσφερε δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται στην κλινική. Συνολικά 7 μαθητές/τριες και 3 εκπαιδευτικοί με την συνοδεία της γραμματέως της κλινικής είχαν την δυνατότητα να δώσουν λίγη χαρά στα παιδάκια αυτά. Οι εθελοντές πρόσφεραν παιχνίδια και βιβλία σε όλα τα νοσηλευόμενα παιδιά αλλά και στην κλινική ώστε να δοθούν σε άλλα παιδιά.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τα παιχνίδια και τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν ήταν προσφορά των μαθητών/τριών μελών της Εθελοντικής Ομάδας.Με συγκινητική προθυμία επέλεξαν τα κατάλληλα για τις ηλικίες των νοσηλευόμενων από τα δικά τους βιβλία ή επιτραπέζια και τους τα προσέφεραν, ενώ άλλα μέλη της ομάδας αγόρασαν για τον ίδιο σκοπό.

Τα φετινά Χριστούγεννα η Εθελοντική Ομάδα πραγματοποίησε πολλές δράσεις, δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο και ανθρωπιστική διάθεση…. Μακάρι να υπάρξει ανάλογη συνέχεια!

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο  απο τις δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας στην σελίδα του σχολείο πατώντας εδώ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.