Στο Ωραιόκαστρο το Δυναμικό Τρίαθλο – Ποντιακό Κύπελλο 2024

Στο Ωραιόκαστρο το Δυναμικό Τρίαθλο Ποντιακό Κύπελλο 2024

Ο αγώνας διεξήχθει στο 16 strength box στο Ωραιόκαστρο, το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Μαΐου 2024.


Είναι η 10η χρονιά των αγώνων οι οποίοι διοργανώνονται  από την Ελληνική Ομοσπονδία Δυναμικού Τριάθλου και είναι αφιερωμένοι και στην Γενοκτονία του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Τί είναι το Δυναμικό Τρίαθλο;

Είναι ένα άθλημα που θυμίζει κάπως την Άρση Βαρών με την έννοια ότι υπάρχουν διάφορες κατηγορίες βάρους και κάθε αθλούμενος καλείται να εκτελέσει κάποιες ασκήσεις, όπου αν εκτελεστούν σωστά, η άσκηση είναι δεκτή και το σύνολο των κιλών που σηκώθηκαν προστίθεται σε ένα σύνολο και αυτό τότε, θεωρείται το αγωνιστικό σύνολο κάθε αθλούμενου.

Οι κινήσεις είναι 3 από τις πιο γνωστές κινήσεις στον σύγχρονο κόσμο των αθλημάτων δύναμης. Αυτές είναι το squat Bench press deadlift αντίστοιχα στα ελληνικά
βαθύ κάθισμα, η πίεση πάγκου και οι άρσεις θανάτου ή ξεκωλήματα όπως ονομάζονται απο τους αρσηβαρίστες στην Ελλάδα καθώς προέρχομαι απο το χώρο αυτό.
Κάθε κίνηση προφανώς έχει κάποιους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους πρέπει να εκτελεστεί αν θέλει ο αθλούμενος να θεωρηθεί έγκυρη.

Λίγες πληροφορίες για το Δυναμικό Τρίαθλο

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχει ομοσπονδία η οποία ιδρύθηκε το 2004 ,η ΕΟΔΤ HPF αγωνίζεται επίσημα μόνο στο ελεύθερο ΔΤ (RAW) ή (classic) όπως το λένε στο εξωτερικό.

Διοργανώνει μόνο τους παρακάτω αγώνες :

1 πρωτάθλημα με πανελλήνια εμβέλεια
1 πρωτάθλημα πάγκου και
1 με 2 τουρνουά περιφερειακά πρωταθλήματα σε συνεργασία με σωματεία ή άλλους φορείς και το ΠΟΝΤΙΑΚΟ κύπελλο.

Η ΕΟΔΤ αυτή τη στιγμή απαρτίζεται απο 24 σωματεία και η δύναμη της μεγαλώνει με την προσθήκη καινούργιων μελών-σωματείων

Διεθνείς Ομοσπονδίες:

IPF international powerlifting federation

EPF european powerlifting federation

Αναμένεται η δημιουργία  Ένωση Βαλκανικών Χωρών, καθώς υπάρχει βαλκανικό πρωτάθλημα και πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις προσπάθειες όλων των αθλητών και εδώ  -> αποτελέσματα τα αποτελέσματα αυτών.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.