Το μονοπάτι της τρίτης ηλικίας,της Στέλλας Ίννου

0
1200

Φυσικά δεν περιμένουμε την 1η Οκτωβρίου , για να αποδείξουμε εμείς οι νεότεροι πως ο σεβασμός σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας αποτελεί τον δείκτη της πολιτιστικής στάθμης της κοινωνίας .
Ο σεβασμός μας προς τους απόμαχους της ζωής, που με τη δημιουργικότητα , τις αξίες τους , την εργατικότητα και τα πιστεύω τους έδωσαν σε εμάς το δικαίωμα του ΕΥ ΖΗΝ πρέπει να είναι διαρκείς .
Πραγματικά λοιπόν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας αξίζουν την αγάπη μας την εμπιστοσύνη μας και τον σεβασμό μας . Η στήριξή μας προς αυτούς πρέπει να είναι σταθερή, ειλικρινής και ουσιαστική, όχι από διάθεση φιλανθρωπίας, συγκαταβατικής συμπόνιας και οίκτου, αλλά από βαθιά πίστη ότι τα γηρατειά δεν είναι πρωταρχικά βιολογικό αλλά ψυχολογικό φαινόμενο.
Η επιστήμη με τα τεράστια βήματα που έχει κάνει και με τις σημερινές συνθήκες Ζωής επιτρέπουν στους ηλικιωμένους μια πιο ενεργητική παρέμβαση και πιο μεγάλη παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα . Μπορούμε όλοι μαζί να απαλλάξουμε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας από το φάσμα της μοναξιάς και της απόρριψης. Να απλώσουμε τα χέρια μας και να τραβήξουμε αυτούς τους ανθρώπους δίπλα μας ,να τους δείξουμε την αγάπη μας , όπως μας αγάπησαν αυτοί όταν ήταν στην ηλικία μας και εμείς κάναμε τα πρώτα βήματα στην Ζωή μας .
Δεν μπορεί να έχει μέλλον ένας λαός αν δεν σέβεται την σοφία και τις άξιες που κουβαλούν οι γερόντισσες και οι γέροντες του .

Ίννου Στέλλα
Υπ. Γυναικείων Θεμάτων Β Περιφερείας Ν.Δ.(Ν.Ο.Δ.Ε)
Τοπική Σύμβουλος Ωραιοκάστρου

Στέλλα Ιννου

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.