Τροχαίο στο Ωραιόκαστρο – Η συγκινητική του διάσταση

Τροχαίο στο Ωραιόκαστρο – Η συγκινητική του διάσταση

Τροχαίο με υλικές ζημιές σημειώθηκε στο Ωραιόκαστρο. Η συνέχεια που έλαβε είναι πραγματικότητα, είναι συγκινητική και απόλυτα στο πνεύμα της ημέρα.
Είναι η στάση ζωής που κρατάς απέναντι στα παιδιά και τα μεγαλώνεις με αρχές ώστε να βγουν μέσα απο τα λάθη τους υπεύθυνοι ενήλικες.

Σας δημοσιεύουμε το ατόφιο το κείμενο που λάβαμε απο τον άνθρωπο που του τράκαραν το αυτοκίνητό του και που πραγματικά μας άγγιξε:

Μόλις τώρα τράκαραν το αυτοκίνητο μας 2 ανήλικα παιδιά. Ηταν παιδιά δικά μας Έλληνες 16 χρόνων,έκαναν το λάθος που όλοι κάναμε ή θέλαμε να κάνουμε. Πηραν χωρίς την έγκριση του πατέρα το αυτοκίνητο και έκαναν τη βόλτα τους. Χρονιαρα μέρα.
Εφυγαν γρήγορα από το σημείο με την ελπίδα πως δεν είδε και δεν άκουσε κανείς.
Το ίδιο θα έκανα κι εγώ στην ηλικία τους.

Μη βιάζεσαι να κρίνεις!
Έχει περάσει ζορικα αυτή η γενιά όπως και η δική μας.Ετρεξα γρήγορα πίσω τους και φώναξα σταμάτα.Ετυχε να είμαι έξω και αυτόπτης μάρτυρας.Σταματησαν πιο κάτω.Δεν βγήκαν από μέσα αλήτες .είχαν πάθει σοκ.Τους ρώτησα αν έχουν τίποτα πάνω τους ή μέσα στο αυτοκίνητο.Δεν είχαν.
Τους εξηγήσαμε ότι η νόμιμη διαδικασία είναι επίπονη και δεν θέλουμε ,αφού είναι καλά παιδιά και το κατάλαβαν,να καλέσουμε την τροχαία.Τους εξηγήσαμε τι θα συνέβαινε αν καλούσαμε την τροχαία και τι θα γινόταν αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά.Τα αποδέχθηκαν όλα με ευγένεια και φόβο.
Το κατάλαβαν πολιτισμένα.
Το αυτοκίνητο είχε ασφάλεια,κάλεσαν τον πατέρα να έρθει από τις Σέρρες.

Τους είπαμε να μην τρέχει στο δρόμο και όλα είναι καλά αρκεί να έρθει η ασφαλιστική να κάνει δήλωση.Ο άνθρωπος ήρθε πολύ γρήγορα και έτρεμε…Δεν ήξερε τι θα βρεί..Του μίλησα ,του είπα είναι καλά παιδιά και το κατάλαβαν.Δεσμευτηκαν να μην το ξανακάνουν χωρίς δίπλωμα,ώστε να έχουν την ευθύνη οι ίδιοι και όχι τρίτος.Την πήρε πάνω του ο πατέρας.
Αυτο οφείλουμε να κάνουμε εμείς οι γονείς.
Ολοι έχουνε κάνει λάθη.
Τα παιδιά είναι καλά.Μας ευχαρίστησαν που έπεσαν σε ανθρώπους και δεν δέχθηκαν βία ή εμμονή με το νόμο.Ειπαμε ψέματα στην ασφαλιστική αλλά δεν ήταν αμαρτία.
Τα παιδιά έχουν περάσει πολλά αυτή την εποχή και δεν είναι αλήτες.

Αρκετη βία βιώνουμε όλοι.
Να είμαστε άνθρωποι ρε.
Τα σίδερα φτιάχνονται.
Το μήνυμα το πήραν όμορφα και αντριωθηκαν μέσα από αυτή την λάθος επιλογή και τις συνέπειες.Ειναι μεγάλο Σάββατο και καμία οικογένεια δεν έχει προβλέψει όλα αυτά.Να προσέχετε και να μην αδικείτε τα παιδιά σας.Θα μπορούσε να είναι το δικό σου παιδί.Ο πατέρας και τα παιδιά ,μας ζήτησαν συγγνώμη και μας ευχήθηκαν καλή Ανάσταση.
Μακαρι να βγήκαμε όλοι καλύτεροι μέσα από αυτό.
Η κοινωνία μας αλλάζει με πολιτισμό.

Ναι ,όταν έφτασα στο αμάξι τους περίμενα και ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω τα πάντα.
Ειδα τη μεταμέλεια στα μάτια τους.
Δωσε την ευκαιρία στον άνθρωπο να απολογηθεί και μην τον αναγκάζεις στη βία.
Αυριο με αυτό τον άνθρωπο θα λέμε καλημέρα.
Αυριο μπορεί εγώ να κάνω τη λάθος επιλογή.
Αν έρχονταν η αστυνομία μια οικογένεια σήμερα θα είχε τεράστιο πρόβλημα.
Διαλεξαμε και οι 2 οικογένειες να κάνουμε Πάσχα και να λέμε καλημέρα με αμοιβαίο σεβασμό.
Αυτη είναι η δική μου οπτική για την κοινωνία μας.
Καλη Ανάσταση με υγεία σε όλες τις οικογένειες.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.