Ωραιόκαστρο:έγραψαν απειλητικά μηνύματα σε βάρος καθηγητή έξω από Λύκειο

  • Ωραιόκαστρο : έγραψαν απειλητικά μηνύματα σε βάρος καθηγητή έξω από Λύκειο

Ότι έγραψαν απειλητικά μηνύματα σε βάρος καθηγητή έξω από Λύκειο στο Ωραιόκαστρο καταγγέλλει η  Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος της οποίας, Πόπη Σαραιδάρη, μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

 
Όπως είπε με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και την απόπειρα εισόδου στα σχολεία φασιστικών ομάδων, όσοι υπερασπίζονται την δημοκρατία στοχοποιούνται. Για τον καθηγητή γράφτηκαν συνθήματα με το όνομά του, απειλές για κρεμάλες και σβάστιγγες.

 
Κατά την κ. Σαραιδάρη δεν είναι η μοναδική δυστυχώς περίπτωση καθώς αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν σε Βέροια, Γέρακα και αλλού.

 
«Ως Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ καταγγέλλουμε τη νέα απόπειρα εκφοβισμού, τις χυδαιότητες και τις απειλές κατά του συναδέλφου μας από αυτούς που επιχείρησαν την πρόσφατη συντονισμένη προσπάθεια εθνικιστικής και φασιστικής εισβολής στα σχολεία με πρόσχημα το Μακεδονικό ζήτημα. Συμπαραστεκόμαστε με όποιο τρόπο χρειαστεί στο συνάδελφο μας και δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, την ελευθερία και τη ζωή των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών.

 
Θα συνεχίσουμε να καλούμε σε πρωτοβουλίες με αντιφασιστικό, αντιεθνικιστικό, αντιπολεμικό και αντιρατσιστικό χαρακτήρα, αλλά και στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και του δικαιώματος στη γνώση και τη μόρφωση.

 
Καλούμε τις ΕΛΜΕ, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ, καθώς και τα εκπαιδευτικά και εργατικά σωματεία να καταγγείλουν την επίθεση σε βάρος του συναδέλφου μας, καθώς και μια σειρά παρόμοιων φασιστικών επιθέσεων που συνεχίζονται. Εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία μας θα εντείνουμε την αντιφασιστική δράση, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στις φασιστικές απειλές υψώνοντας συλλογική ασπίδα προστασίας απέναντι στο φασισμό και τους κάθε είδους εκφραστές του.

 
Οι απειλές τους δε μας τρομάζουν, θα βρουν απέναντί τους το εκπαιδευτικό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα που παλεύουν ενάντια στο φασισμό, τον πόλεμο, το ρατσισμό», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Screenshot_20181212-133351_Chrome

rthess

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.