Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου: Στοπ στις φάρσες για βόμβα στις σχολικές μονάδες

Η  Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου καταδικάζει οποιαδήποτε εσκεμμένη ενέργεια  οδηγεί στην παρεμπόδιση και διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την άσκοπη κινητοποίηση αστυνομίας , πυροσβεστικής και ασθενοφόρου,  πόσο μάλλον όταν αυτή προέρχεται από κίνητρα αστεϊσμού και τρομολαγνίας.

Πρόκειται για το δεύτερο τηλεφώνημα για βόμβα σε σχολικό κτίριο του Ωραιοκάστρου, που είχε ως αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας, την εκκένωση του σχολείου και την διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

  Καθίσταται επιτακτική λοιπόν η ανάγκη να γίνει από όλους κατανοητό

  • Ότι είναι επικίνδυνο  να παίζουμε με την ασφάλεια των μαθητών.
  • Ότι υπήρξε άσκοπη κινητοποίηση πλήθους αστυνομικών οχημάτων  και ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες σε πολύ πιο σημαντικά και επείγοντα περιστατικά
  • Ότι υπήρξε άσκοπη μετακίνηση πυροσβεστικού οχήματος που θα μπορούσε να επέμβει σε κάποια άλλη κλήση πολύ πιο σημαντική.
  • Ότι το ασθενοφόρο που ήρθε στον χώρο του σχολείου ίσως κάποιος συνάνθρωπός μας το είχε άμεσα ανάγκη.
  • Ότι ο συγχρωτισμός που δημιούργησε το τηλεφώνημα μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε μια υγειονομική βόμβα και την διασπορά του ιικού φορτίου, την στιγμή που όλη η εκπαιδευτική κοινότητα προσπαθεί να συνεχίσει με ασφάλεια την εκπαιδευτική διαδικασία στον φυσικό της χώρο.

Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν είναι παιχνίδι για να χαθεί κάποιο διαγώνισμα ή να πάνε κάποιοι για καφέ ή για να χαθεί μάθημα.

Ενέργειες  που απασχολούν άσκοπα δυνάμεις της αστυνομίας, πυροσβεστικής, ασθενοφόρων  επιφέρουν αυτεπάγγελτα, πολύ αυστηρές ποινικές κυρώσεις, σύμφωνα με τις κείμενες νομοθεσίες.

Ας σκεφτούμε το ενδεχόμενο ότι κάποιος συνάνθρωπός μας, ίσως να είχε χαθεί σε κάποιο τροχαίο επειδή η αστυνομία δεν θα είχε προλάβει να επέμβει  και το ασθενοφόρο θα είχε καθυστερήσει 5 λεπτά ή ότι το όχημα της πυροσβεστικής δε θα είχε προλάβει μια φωτιά στην ξεκίνημα της.

  Καλούμε για ακόμη μια φορά  τους μαθητές να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό και την ευθύνη που τους αναλογεί και τα 15 μελή των σχολείων με πρωτοβουλίες τους και  σε συνεργασία πάντα με την διεύθυνση των σχολείων, να βοηθήσουν να συνεχιστεί ανεμπόδιστα και με ασφάλεια η δια ζώσης εκπαίδευση.

Ας φροντίσουμε όλοι μαζί  ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ, να ξεπεράσουμε και αυτή την κατάσταση υγιείς, ας είμαστε η λύση του προβλήματος και όχι το ίδιο το πρόβλημα.

Σας ευχαριστούμε θερμά!!!

 

Με εκτίμηση το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.