Έρευνα: Το The Fast and the Furious κάνει τους ανθρώπους να οδηγούν πιο επικίνδυνα

[ad_1]

Κι όμως υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι η παρακολούθηση φιλμ που περιλαμβάνουν σκηνές με γρήγορη οδήγηση μπορεί να ενθαρρύνει ανάλογες οδηγικές συμπεριφορές από το κοινό.

Μία σχετική μελέτη που αναλύεται σε δημοσίευση των NYTimes περιγράφει τις επιπτώσεις που έχει σε οδηγικές συμπεριφορές το “The Fast and the Furious“, το μεγαλύτερο franchise του Universal Studio, με οκτώ ταινίες να έχουν κυκλοφορήσει έως το 2017.

the-fast-and-the-furious

Οι ταινίες “The Fast and the Furious” δίνουν έμφαση στη γρήγορη οδήγηση και τα δεδομένα που προκύπτουν από τη μελέτη πάνω σ’ αυτό το θέμα είναι ενδιαφέροντα.

Χρησιμοποιώντας λεπτομερή data που αφορούν παραβιάσεις του ΚΟΚ στην περιοχή Montgomery County, εξετάστηκαν συνολικά όλες οι κλήσεις που αφορούν υπερβολική ταχύτητα στην περιοχή, από το 2012 έως το 2017. Έτσι, διερευνήθηκε η επίδραση τριών συγκεκριμένων ταινών της σειράς “Fast and Furious” και διαπιστώθηκε μεγάλη αύξηση στη μέση ταχύτητα των οδηγών που έλαβαν σχετικές κλήσεις τα Σαββατοκύριακα μετά την κυκλοφορία του “The Fast and the Furious“.

Συγκρίνοντας τα τρία Σαββατοκύριακα πριν το λανσάρισμα κάθε ταινίας με τα τρία Σαββατοκύριακα μετά, διαπιστώθηκε αύξηση 20% στο όριο ταχύτητας όσων είχαν λάβει κλήσεις: με μέσο όρο 19 μίλια την ώρα πάνω από το όριο ταχύτητας, από 16 μίλια πριν. Διαπιστώθηκε επίσης αύξηση των ποσοστών ακραίων ταχυτήτων. Για παράδειγμα, το ποσοστό των οδηγών που είχαν ξεπεράσει κατά περισσότερο από 40 μίλια την ώρα το όριο ταχύτητας σχεδόν διπλασιάστηκε (αν και παρέμεινε ένα μικρό ποσοστό του συνόλου φτάνοντας στο 2% του συνόλου των παραβιάσεων). Επιπλέον, διαπιστώθηκε η αύξηση των ποσοστών ακραίων ταχυτήτων αφορούσε περιοχές κοντά σε κινηματογραφικές αίθουσες (συχνά σε απόσταση έως δύο μιλίων).

Φυσικά, πρόκειται για μία έρευνα σε τοπικό επίπεδο, τα συμπεράσματα της οποίας αμφισβητούνται από πολλούς, είναι όμως αξιοσημείωτα.

The post Έρευνα: Το The Fast and the Furious κάνει τους ανθρώπους να οδηγούν πιο επικίνδυνα appeared first on Digital Life!.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.