Έφτασαν οι Κρητικοί στην Θεσσαλονίκη για να σταθούν δίπλα στην Μακεδονία

Αναχώρησαν  από την Κρήτη και με μια στάση στο Μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη, συνέχισαν το ταξίδι τους και έφτασαν  Θεσσαλονίκη και το συλλαλητήριο της Κυριακής για το Σκοπιανό.

Πρόκειται για μια ομάδα έφιππων Κρητικών, οι οποίοι αναχώρησαν  με το πλοίο της γραμμής, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21/1/18 στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό.

Πρόκειται για δέκα Κρητικούς οι οποίοι είναι ντυμένοι με τις παραδοσιακές κρητικές στολές, με άλογα, μαντιναδολόγους και καλλιτέχνες κρητικής μουσικής και είναι για να δώσουν το δικό τους δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο και να στηρίξουν τους Μακεδόνες.

Δηλώνουν ότι «Η Μακεδονία για άλλη μια φορά κινδυνεύει. Πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε τους Μακεδόνες με τους οποίους μας δένουν δεσμοί αίματος λόγω των Μακεδονικών Αγώνων. Όλοι μαζί θέλουμε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο με ένα κρητικό “χρώμα”, με τα άλογα, με τις μαντινάδες και τα παραδοσιακά τραγούδια»

«Αν κυβερνούν προδότες φταίνε οι πατριώτες»

«Να συνενωθούμε σε ένα εθνικό μέτωπο για να σωθούμε. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Είναι μεγάλη ευθύνη να έχουμε τέτοιους προγόνους. Έχουμε γονατίσει και πρέπει να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας»

- -- ---

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.