Αναλυτικότερα για την χθεσινοβραδινή λαθροδιακίνηση και σύλληψη

Σύλληψη ενός αλλοδαπού διακινητή οδηγού Ι.Χ οχήματος Opel Zafira, υπηκόου Παλαιστίνης, εχθές 28/04/2018 στις 23:00 από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αλλοδαπών μαζί με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην περιοχή του Δερβενίου, κατόπιν παρακολούθησης από τα Διόδια Ανάληψης. Όταν ο οδηγός αντιλήφθηκε την αστυνομική παρουσία από πίσω του, έκοψε ταχύτητα, μπήκε σε παράδρομο του Δερβενίου και προσπάθησε να σταθμεύσει το οχήμα. Κατά την στάθμευση πήδηξε από το παράθυρο του οχήματος για να διαφύγει της σύλληψης. Φυσικά ήταν λογικό και αυτονόητο σε λίγα μέτρα να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί. Σημειώνεται ότι ο οδηγός προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Κατά τον έλεγχο στο όχημα εντοπίστηκαν 12 ενήλικοι λαθρομετανάστες και 2 ανήλικα παιδιά (10 ενήλικοι υπήκοοι Ερυθραίας και 2 Ιράκ, τα 2 ανήλικα παιδιά επίσης Ερυθραίας και Ιράκ). Οι δύο υπήκοοι Ιράκ μαζί με το ανήλικο παιδάκι τους βρέθηκαν στον χώρο των αποσκευών. Όλοι τους στερούνταν των απαραιτήτων ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι αλλοδαποί εισήλθαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου 28/04/2018 στην Ελληνική επικράτεια από την Ελληνοτουρκική μεθόριο και για την παράνομη μεταφορά τους κατέβαλαν χρηματικό ποσό, έχοντας ως τελικό προορισμό χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της μεταφοράς, προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθειας και αντίστασης. Κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς, ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο δράστης για τις συνεννοήσεις του και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς διακινητής θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.