Ανοιχτή επιστολή Αστυνόμου προς τον Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ.

Ανοιχτή επιστολή Αστυνόμου προς τον Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ.

Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του bloko.gr

Η συμπαιγνία αριβιστών συνδικαλιστών και πολιτικών που δεν ορρωδούν πουθενά προκειμένου οι πρώτοι να εξασφαλίσουν θέση στις εκλογικές λίστες και οι δεύτεροι να εξασφαλίσουν εκλογική πελατεία, οδηγεί την αστυνομία σε διάλυση και τον αστυνομικό σε οικονομική και εργασιακή απόγνωση. Ο κατήφορος των εργατοπατέρων, οι οποίοι με την αλλαζονική,  ματαιόδοξη, αντιδεοντολογική  και συμφεροντολογική συμπεριφορά τους,  θέτουν τον Έλληνα αστυνομικό στο περιθώριο της κοινωνίας κι απέναντι σ’ αυτήν, συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Αδυνατώντας λόγω υπόγειων συνδιαλλαγών με τους πολιτικούς τους πάτρωνες, να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, συμπράττουν στον ευτελισμό και στην καταστροφή του Σώματος. Μοιράζουν αφειδώς βαθμούς, προάγοντας σε πρώτη φάση χιλιάδες αρχιφύλακες μη παραγωγικής σχολής, σε ανθυπαστυνόμους και άνω των δύο χιλιάδων σε ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ επαναλαμβάνοντας αυτό κάθε έτος, αδιαφορώντας για την απαξίωση των βαθμών,  οι οποίοι ουσιαστικά πλην την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας, δεν συνεισφέρουν κάτι ουσιαστικό στον πολύπαθο Έλληνα αστυνομικό.

Καταστρατηγούν κάθε έννοια ιεραρχίας, δημιουργώντας ένα Σώμα μόνο αξιωματικών, χωρίς στην ουσία κατώτερο προσωπικό, ίσως ως προοίμιο κι άλλων προσλήψεων ειδικών φρουρών και συνοριοφυλάκων, παραμερίζοντας για  άλλη μια φορά τον μόνο αδιάβλητο διαγωνισμό πρόσληψης αστυνομικών. Σε αντιστάθμισμα αυτού του <<ρουσφετιού>>, δεν διεκδικούν πραγματικές αυξήσεις, δεν διεκδικούν αύξηση της αποζημίωσης των πενθημέρων και των νυχτερινών, δεν διεκδικούν το επίδομα επικινδυνότητας, δεν διεκδικούν το επίδομα για την προσφορά μας στην αντιμετώπιση της απόπειρας μαζικής παραβίασης των συνόρων της χώρας στον Έβρο και το επίδομα της υπεραπασχόλησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν διεκδικούν βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού.

Διεκδικούν όμως στασίδι στα ΜΜΕ, όπου με περισσή ευκολία, υπερθεματίζουν φιλοκυβερνητικές θέσεις, παρόλο που ο θεσμοθετημένος ρόλος τους δεν είναι αυτός, εκτίθενται οι ίδιοι και εκθέτουν τους συναδέλφους μας, δίνοντάς μας βορά στα αδηφάγα μέσα <<ενημέρωσης>>.

Αδυνατούν ή δεν θέλουν, να εξηγήσουν στην ελληνική κοινωνία, πως η αύξηση της εγκληματικότητας, δεν οφείλεται σε ελλιπή αστυνόμευση, αλλά στην ατιμωρησία και την ύπαρξη νόμων που  στηρίζουν το θύτη κι όχι το θύμα. Αδυνατούν να εξηγήσουν  το ρόλο και το έργο του αστυνομικού, που είναι δίπλα και υπέρ του πολίτη, αλλά με τις παράλογες και ανερμάτιστες δηλώσεις, τον καθιστούν στόχο.

Δεν διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας, διεκδικούν όμως για τον εαυτό τους, άπειρες συνδικαλιστικές άδειες και ταξιδάκια με το αζημίωτο φυσικά. Εξασφαλίζοντας δια της σιωπής τους, την μητροπολιτική παραμονή τους στους συνδικαλιστικούς θώκους, αρκούνται στην επιλεκτική εξουσία που τους παραχωρούν οι πάτρωνές τους, παρεμβαίνοντας και ρυθμίζοντας τις προσοδοφόρες αποσπάσεις κατά το δοκούν και εκμεταλλευόμενοι την ανικανότητα και την αδυναμία κάποιων αξιωματικών, επιχειρούν τη συνδιοίκηση ή ακόμα και τη διοίκηση, θυμίζοντας όλο και περισσότερο τους παλαιούς εργατοπατέρες των ΔΕ.ΚΟ. και άλλων συνδικαλιστικών  ενώσεων, με τα γνωστά ολέθρια  αποτελέσματα.

Πραγματικά ζούμε τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας, ευελπιστώντας όμως  η επελαύνουσα καταστροφή, να μη συντελεστεί.

Άραγε εσείς κύριε Αρχηγέ, συμφωνείτε με το αναχρονιστικό, αναξιοκρατικό και εμπαικτικό βαθμολόγιο που σας φέρανε έτοιμο για υπογράφη; Θεωρείτε ότι με τον τρόπο αυτό αφήνετε την παρακαταθήκη σας για το μέλλον; Εάν κωφεύσατε στις προηγούμενες εκκλήσεις των συναδέλφων σας Αξιωματικών της Σχολής Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ., ακούστε μας, έστω και τώρα. Αλλιώς θα μείνετε στη μνήμη μας ως ακόμη ένας Αρχηγός της σειράς και τίποτα παραπάνω.

Γ.Κ. Αστυνόμος Β΄  Σ.Α.Ε.Α.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.