Απάντηση της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ news στην επίθεση του δημάρχου Ωραιοκάστρου

Δελτίο τύπου: Απάντηση της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ news στην πρωτοφανή και αβάσιμη σε βάρος της επίθεση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση. (Διαβάστε σχετικά εδώ)

Πρωτοφανή επίθεση σε βάρος της free press εφημερίδας του Ωραιοκάστρου ΠΟΛΙΤΗΣ news εξαπέλυσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης. Με δελτίο Τύπου κατηγορεί την εφημερίδα για δημοσίευση… fake news και μάλιστα για ένα θέμα που ουδέποτε η εφημερίδα δημοσίευσε!
Ο κ. Γαβότσης… ανακάλυψε ένα fake news -δημοσίευμα για το Κibo του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου- και καταφέρεται κατά του συντάκτη (τον οποίο μάλιστα καλεί να διασταυρώνει τις πηγές του) της εφημερίδας η οποία ποτέ δεν ασχολήθηκε με το θέμα του Kibo στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
Το μόνο θέμα της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ news» για τις συνθήκες στέγασης του ΑΤ Ωραιοκάστρου είχε τον τίτλο «Σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές» και δημοσιεύτηκε στο πρώτο φύλλο (!) της, τον Οκτώβριο του 2018 (επισυνάπτεται το δημοσίευμα), και προφανώς δεν αναφέρει τα όσα υποστηρίζει o κ. Γαβότσης στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε στις 28 Φεβρουαρίου 2019 και κοινοποίησε σε τουλάχιστον 60 αποδέκτες.
Η πρωτοφανής αυτή επίθεση σε βάρος της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ news» προκαλεί έκπληξη και εύλογες απορίες για τον τρόπο και τον χρόνο που ο κ. Γαβότσης επέλεξε να στραφεί εναντίον ενός νέου έντυπου μέσου ενημέρωσης που δίνει μάχη για την ανάδειξη των προβλημάτων του Ωραιοκάστρου. Προφανώς τα αποκαλυπτικά θέματα τα οποία δημοσιεύτηκαν από την πρώτη έκδοση της εφημερίδας –η οποία έχει ευρεία απήχηση στους πολίτες του Ωραιοκάστρου και όχι μόνο- έχουν προκαλέσει… τρικυμία στη σημερινή δημοτική αρχή η οποία προχώρησε σε μια ανακοίνωση- παραλήρημα (χρησιμοποιώντας μάλιστα το Γραφείο Τύπου του δήμου) με μόνο στόχο να βλάψει τη δημόσια εικόνα της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ news» που διακρίνεται για τα αποκαλυπτικά, αιχμηρά και έγκυρα ρεπορτάζ του και να φιμώσει την ελευθεροτυπία εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Καλά θα κάνουν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, κ. Αστέριος Γαβότσης και οι… σύμβουλοί του να διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους προτού προχωρήσουν σε συκοφαντικά δημοσιεύματα και σε fake δελτία Τύπου που πλήττουν την αξιοπιστία ενός μέσου ενημέρωσης που ήρθε να καλύψει το κενό στην ανεξάρτητη ενημέρωση του Ωραιοκάστρου. Αυτές οι επιθέσεις δεν πρόκειται να ανακόψουν το μαχητικό πνεύμα της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ news» που θα συνεχίσει να καταγράφει τα στραβά κι ανάποδα που διαπιστώνει σε Ωραιόκαστρο, Μυγδονία και Καλλιθέα.
Καλούμε τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Γαβότση να ανακαλέσει δημοσίως με νέα ανακοίνωση τα όσα ψευδώς αναφέρει σε βάρος της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ news» και να αποστείλει την διάψευση- διόρθωση του σε όλους τους αποδέκτες της κατάπτυστης ανακοίνωσής του.Σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουμε ρητά πως επιφυλασσόμαστε κάθε δικαιώματος μας για την νόμιμη αποκατάσταση της αλήθειας και την αποκατάσταση της βλάβης της φήμης της εφημερίδας.
Δηλώνουμε επίσης πως τέτοιου είδους ενέργειες δεν θα βάλουν φρένο στον ανεξάρτητο χαρακτήρα και το δημοσιογραφικό πνεύμα που αποτελούν τον «πυλώνα» της free εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ news,η οποία αποτελεί ένα από τα ελάχιστα δημοσιογραφικά εγχειρήματα που δεν στηρίζονται σε μεγάλους ή μικρούς επιχειρηματικούς ομίλους.

093F7C81-E034-410A-AF16-B774A518AC1F 26C145A3-D28D-4FC4-B866-1967F2BF3E06

Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ news

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.