Βανδάλισαν μαθητικό κήπο,διαβάστε τι έγραψαν τα παιδιά

Βανδαλισμός στο κήπο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου,στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Πριν από μερικούς μήνες ξεκίνησε μια ξεχωριστή προσπάθεια των μαθητών και των δασκάλων της τάξης  Ε2, για τη δημιουργία ενός λαχανόκηπου. Με όρεξη, μεράκι και καλή διάθεση αφιέρωσαν χρόνο και χρήματα για να ακουμπήσουν το όνειρο μας. Στρώσανε το χώμα, σκάλισαν, φύτεψαν ντοματιές, πιπεριές, μελιτζάνες, φράουλες και πολλά άλλα φυτά.

Κάποιοι όμως  τα κατέστρεψαν.  Ξερίζωσαν τα φυτά και τα πέταξαν, ξερίζωσαν τον αγώνα την προσπάθεια και την ελπίδα τους. Δεν θέλουν να τους χαρακτηρίσουν, άλλωστε οι πράξεις τους μιλούν για όλα. Μόνο λύπη αισθάνονται για τους ίδιους και τις πράξεις τους.

z zz zzz zzzz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε τι έγραψαν τα παιδιά:

Διαμαρτυρία Μαθητών Ε2 ’

 Νιώθω λύπη για τον κήπο μας επειδή κάναμε πολύ δουλειά για να τον φτιάξουμε. Αγοράσαμε χώμα, το στρώσαμε, αγοράσαμε φυτά, τα ποzzτίζαμε κ.τ.λ.

 Πριν από την τωρινή καταστροφή υπήρχαν πολλές ακόμα αλλά δεν το βάλαμε κάτω, γιατί έχουμε μάθει να σηκωνόμαστε όταν πέφτουμε. Αυτή η καταστροφή μας επηρέασε όλους περισσότερο από όλες. Ήταν η χειρότερη. Η απογοήτευση είναι τεράστια. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Μας τα διέλυσαν όλα.

 Δεν μου αρέσει να χαλάνε τον κήπο μας…

 Νιώθω απαίσια, αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, εμείς τα κάναμε με τόση προσπάθεια κι αυτοί τα χάλασαν με τόση ευκολία. Τους θεωρώ βάνδαλους.

 Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που μας καταστρέφουν τα όνειρα τούβλο-τούβλο…

 Νιώθω στεναχώρια και απογοήτευση, διότι είναι πολύ κρίμα να χαλάνε κάτι που αγαπάνε…  Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που καταστρέφουν τον κήπο μιας τάξης?

 Νιώθω λύπη για τον κήπο μας. Μην τον καταστρέφετε. Ας σταματήσουν οι βανδαλισμοί.

 Νιώθω ότι αυτό που κάνατε ήταν μεγάλη ντροπή και όλη η τάξη στεναχωρήθηκε. Εμείς κάναμε μεγάλη προσπάθεια να ομορφύνουμε το σχολείο μας και εσείς την καταστρέψατε. ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!

 Αυτό το πράγμα δεν πάει άλλο, δεν το αντέχω, αυτοί οι άνθρωποι είναι γεμάτοι αγένεια…  Θα θέλαμε να έχουμε το λαχανόκηπο μας και του χρόνου…

 Αυτός που έκανε αυτές τις καταστροφές στον κήπο μας, μας έκανε να νιώσουμε δυστυχισμένοι…

 Στεναχωριέμαι πολύ που ο κήπος μας καταστράφηκε…

 Είχαμε κάνει έναν κήπο. Ο κήπος ήταν πανέμορφος, όμως οι βάνδαλοι άνθρωποι μας τον κατέστρεψαν τρεις φορές. Την πρώτη ένιωσα αδικία, τη δεύτερη λύπη και την τρίτη απογοήτευση, λύπη, θυμό και αδικία…

 Σας παρακαλούμε μη μας χαλάτε τον λαχανόκηπο μας, γιατί βάλαμε πραγματικά πολύ κόπο. Δεν είναι ωραίο ΕΜΕΙΣ να το φτιάχνουμε και ΕΣΕΙΣ να τα χαλάτε. Ρίχνουμε πολύ κόπο κάθε μέρα για να τα καλλιεργήσουμε αλλά εσείς δεν δείχνετε να το καταλαβαίνεται.

 Ο κήπος μας ήταν υπέροχος! Όμως τώρα είναι ένα άσχημο τοπίο… Ήρθαμε στο σχολείο και πάθαμε σοκ. Ήταν πολύ θλιβερή εικόνα. Όλος ο κόσμος μας καταστράφηκε. Ελπίζω να καταλάβετε!!!

Screenshot_1

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.