“Βγήκαν μαχαίρια” στον ΟΑΣΘ μεταξύ συνδικαλιστικών παρατάξεων

“Βγήκαν μαχαίρια” στον ΟΑΣΘ μεταξύ συνδικαλιστικών παρατάξεων

Με βαριές εκφράσεις, καταφέρεται σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη ΟΔΕΟ (Οραμα Δημιουργίας Εργαζομένων ΟΑΣΘ), κατά της κυρίαρχης παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ” και του π.Προέδρου του Συνδικάτου Δημήτρη Τσερμενίδη.

Η ΟΔΕΟ -με επικεφαλής της τον Κώστα Μοσκώφ– καταγγέλει την “ΕΝΟΤΗΤΑ” για .“παραληρηματικό ταξικό μίσος”, για “διλήμματα φθηνής παλαιοκομματικής προπαγάνδας” και για “κωλοτούμπες”, ενώ περιγράφει επανειλημμένα και με ιδιαίτερη φόρτιση, τον κ.Τσερμενίδη –χωρίς να τον κατονομάζει πουθενά– ως “πρώην επίδοξο αντιπρόεδρο του μετοχικού ΟΑΣΘ”. Παράλληλα, αναφέρεται στον π.πρόεδρο του Συνδικάτου, ως τον άνθρωπο που “για πάρα πολλούς στην ουσία διοικούσε τον ΟΑΣΘ, μέχρι τον Ιούλιο του 2017”.
Τέλος, αναφερόμενη στη σημερινή διοίκηση του Συνδικάτου, μιλά για “αχυρανθρώπους”, που “διοικούνται εξ αποστάσεως από συνταξιούχο συνδικαλιστή”, υπονοώντας φυσικά τον Δ. Τσερμενίδη.
Υπενθυμίζουμε ότι, στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη μέλους Δ.Σ. / εκπροσώπου των εργαζομένων, η ΕΝΟΤΗΤΑ κυριάρχησε με 808 ψήφους υπέρ του Μόσχου Άγγου, έναντι 510 που έλαβε ο Κώστας Μοσχοβόπουλος – Μοσκώφ, για λογαριασμό της ΟΔΕΟ.
Η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ λοιπόν, διέλυσε την ενότητα, βάζοντας σε μπελάδες την “ΕΝΟΤΗΤΑ” και δημιούργησε ισχυρές αντιπαλότητες στα εσωτερικά του Οργανισμού των 2.100 εργαζομένων.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

Μετά και το πέρας των εκλογών η συνδικαλιστική παράταξη ΟΔΕΟ συγχαίρει τους υποψηφίους για την θέση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του Ο.Α.Σ.Θ, καθώς επίσης και το νικητή των εκλογών, Αγγο Μόσχο και του ευχόμαστε καλή επιτυχία για τη δύσκολο έργο που θα έχει μπροστά του.

Κυρίως, όμως, θέλουμε να συγχαρούμε τον υποψήφιο της παράταξή μας Κωνσταντίνο Μοσχοβόπουλο (Μοσκώφ) για τον καθαρό αγώνα του και την τίμια στάση του, χωρίς χτυπήματα κάτω από την μέση προς τον αντίπαλο του – συνυποψήφιο για την θέση του εκπρόσωπου των εργαζομένων.

Ο Κώστας Μοσκώφ κοίταξε τους συναδέλφους στα μάτια, έχοντας στην πλάτη του ένα πλούσιο παρελθόν 28 χρόνων προσφοράς στον Οργανισμό, με ανιδιοτέλεια χωρίς διακρίσεις απέναντι σε ένα ισχυρό κατεστημένο 30 χρόνων, το οποίο σ’ αυτές τις εκλογές, έκανε τα πάντα, με θεμιτά και αθέμιτα μέσα ώστε να κρατήσει τα σκήπτρα του – διότι για πρώτη φορά είδε να κλονίζεται η κυριαρχία του.

Το αποτέλεσμα των εκλογών, αν και δεν έφερε τον Κώστα Μοσκώφ στην θέση του εκπρόσωπου των εργαζομένων, τον καθιστά ως τον πραγματικό νικητή, μιας και πλέον η ‘παντοκρατορία’ του Συνδικάτου έχει διαρραγεί. Και αποτελεί μόνο θέμα χρόνου – μέχρι τις εκλογές σε ένα περίπου έτος – να αλλάξει και η ανθρωπογεωγραφία της Διοίκησης του Συνδικάτου.

Θα θέλαμε να σταθούμε στα όσα έγιναν προεκλογικά, και ιδιαίτερα θα θέλαμε να καταγγείλουμε την απαράδεκτη στάση του πρώην Προέδρου του Συνδικάτου και πρώην επίδοξου αντιπροέδρου του Μετοχικού ΟΑΣΘ, ο οποίος επιδόθηκε σε ένα παραληρηματικό ταξικό μίσος, προσπαθώντας να πολώσει το κλίμα, σπέρνοντας τον φόβο στους συναδέλφους και βάζοντας τους διλήμματα φθηνής παλαιοκομματικής προπαγάνδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρώην Πρόεδρο του Συνδικάτου ήταν και η εμετική και διχαστική επιστολή του τωρινού προέδρου κ Δήμκα, αλλά και του γραμματέα κ. Αγγελούδη, οι οποίοι, αναίρεσαν τον ίδιο τους εαυτό – όταν το 2016 επιτίθονταν στον σημερινό πρόεδρο της ΔΑΣ για την πάγια θέση του, που ήταν και είναι ‘δημόσιος φορέας για τις συγκοινωνίες’.

Από ‘κολωτούμπες’ άλλο τίποτα στην παράταξη της δήθεν ενότητας, που από το 2017 αλλάζει άποψη κατά το δοκούν και κατά το συμφέρον τους, αποτελώντας (και με το νέο Προεδρείο) ένα κακέκτυπο του πρώην Προέδρου του Συνδικάτου και πρώην επίδοξου αντιπροέδρου του μετοχικού ΟΑΣΘ .

Η στάση τους αυτή δίνει την αίσθηση μιας νέας μορφής διοίκησης του Συνδικάτου, την εξ αποστάσεως διοίκηση από συνταξιούχο συνδικαλιστή, ο οποίος θα διαχειρίζεται τα πράγματα με αχυρανθρώπους.

Στο ΟΔΕΟ δεν έχουμε ξεχάσει την ευθύνη του πρώην Προέδρου του Συνδικάτου και πρώην επίδοξου αντιπροέδρου του μετοχικού ΟΑΣΘ για την καταστροφή ενός Οργανισμού 60 ετών. Ο οποίος – Πρόεδρος – συνδιοικούσε (για πάρα πολλούς στην ουσία διοικούσε) μέχρι τον Ιούλιο του 2017 και την εφαρμογή του νόμου 4482/17 για την κρατικοποίηση. Δεν έχουμε ξεχάσει επίσης την αφαίμαξη των μισθών και τη συνεχή συρρίκνωση των εισοδημάτων των συναδέλφων, την αβεβαιότητα, τη σκληρή κομματικοποίηση – τα οποία είναι όλα αποτέλεσμα καταστροφικών χειρισμών σε ένα Συνδικάτο που θύμιζε ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ.

Εμείς στο ΟΔΕΟ ως παγιωμένη συνδικαλιστική δύναμη πλέον δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σκληρά για την εργασιακή ευημερία, για ένα σίγουρο αύριο, για την εξασφάλιση θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς παροχές, όπως είχαμε συνηθίσει για χρόνια πριν την απαξίωση .

Παράλληλα αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα των μελών μας και δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε για την διαφάνεια των ταμείων του Συνδικάτου, καθώς επίσης για την διαφάνεια ίου καθεστώτος των δανείων για την τήρηση των κανόνων πιστοληπτικής ικανότητας, αλλά και για το εάν κάποιες πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων έγιναν αντικείμενο ψηφοθηρικός σπέκουλας, θέτοντας τους ουσιαστικά σε ομηρία.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΔΕΟ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.