Γονείς καταγγέλλουν εκπαιδευτικούς για αδιαφορία στη ημέρα μνήμης του Παλλληκαρίδη

Γονείς καταγγέλλουν  στο oraiokastro24  τους εκπαιδευτικούς του σχολείου των παιδιών  τους για αδιαφορία στην ημέρα μνήμης του Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Ο Παλληκαρίδης ήταν Κύπριος αγωνιστής,απαγχονίστηκε στις 14 Μαρτίου του 1957 σε ηλικία μόλις 19 ετών. Ήταν ο νεαρότερος αλλά και ο τελευταίος αγωνιστής που απαγχονίστηκε από τους Άγγλους.Ο τάφος του βρίσκεται στα Φυλακισμένα Μνήματα στη Λευκωσία.

Η προτομή του υπάρχει επίσης και στο αύλειο χώρο του σχολείου που καταγγέλλουν οι γονείς με την παρακάτω επιστολή. Μπροστά σε αυτήν την αδιαφορία οι γονείς αγόρασαν λίγα λουλούδια,είπαν δυο λόγια για τον Παλληκαρίδη στα παιδιά τους και αυτά κατέθεσαν με τιμή τα λιγοστά άνθη:

“Διπλά στην είσοδο του σχολείου μας υπάρχει το άγαλμα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη κανείς απο τους εκπαιδευτικούς μας δεν το πρόσεξε. Πιστεύουμε οτι θα έπρεπε να αναφέρουν ποιος ήταν και τι έκανε για την πατρίδα για να δώσουν ενα καλό πρότυπο στα παιδιά μας. Αν δεν ξέρετε είστε αδικαιολόγητοι . Αν δεν θέλετε είστε ανάξιοι να λέγεστε δάσκαλοι των παιδιών μας.”

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.