Γ. Μπουτάρης: Σχέδια για εβραϊκό σχολείο και μεταφορά εμπορευμάτων μέσω Δούναβη – Αξιού

[ad_1]

Στην δημιουργία ενός διαδρόμου μεταφοράς εμπορευμάτων από τον Δούναβη, τον Μοράβα και τον Αξιό, και με έξοδο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, αναφερόμενος στην τελευταία του επίσκεψη στα Σκόπια.

Οπως είπε ο κ.Μπουτάρης “ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκεόργκι Ιβάνοφ, μου έδωσε ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται το όνειρο της δημιουργίας του καναλιού”. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο κ.Ιβάνοφ τον ενημέρωσε πως Κινέζοι έχουν μελετήσει το έργο και τα σημεία που είναι αβαθή, το σύστημα μετατόπισης των πλοίων και το μήκος που θα πρέπει να έχουν τα πλοία για να μπορούν να πλέουν στους ποταμούς.

Παράλληλα, ο κ. Μπουτάρης στη διάρκεια των ανακοινώσεων του προς τους δημοτικούς συμβούλους, αναφέρθηκε στο θέμα του αεροδρομίου “Μακεδονία” και τις ακυρώσεις πτήσεων από αεροπορικές εταιρίες. “Είναι τραγική η κατάσταση, καθώς αεροπορικές εταιρίες προσγειώνονται στην Καβάλα αντί για τη Θεσσαλονίκη και η μεταφορά των επιβατών γίνεται με λεωφορεία. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το υπουργείο γιατί υπάρχει διχογνωμία για τις εργασίες που γίνονται, εάν είναι αναγκαίες ή όχι”.

Ο δήμαρχος στάθηκε επίσης στις μετακινήσεις των πολιτών με τα αστικά λεωφορεία, υπογραμμίζοντας πως θα επιδιωχθεί άμεσα μια συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ ώστε να λυθούν τα προβλήματα που παρατηρούνται με την κυκλοφορία μικρού αριθμού λεωφορείων και τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Εβραϊκό σχολείο σε συνεργασία με την ισραηλιτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, σχεδιάζει η δημοτική αρχή

Τη δημιουργία εβραϊκού σχολείου στην περιοχή Χιρς σχεδιάζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης μαζί με την Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

“Θα είναι ένα σχολείο, όχι μόνο για τα Εβραιόπουλα και θα γίνει στην περιοχή Χίρς”, είπε ο κ. Μπουτάρης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο δήμος θα παραχωρήσει το οικόπεδο και την ανέγερση του κτιρίου θα αναλάβει η Ισραηλιτική Κοινότητα, ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνει μέσω σύμπραξης του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ).

Με αφορμή τις επικρίσεις που δέχτηκε από την αντιπολίτευση για τα έργα που σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης το 2018, ο κ.Μπουτάρης αναφέρθηκε στο Μουσείο Ολοκαυτώματος. “Θα σας πω τι θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά εντός του 2018: Μέσα στον Ιανουάριο θα αρχίσει η ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος. Έχουμε τέσσερα χρόνια που πολεμάμε αυτή την ιστορία. Υπογράφεται το Προεδρικό Διάταγμα, και στις αρχές του χρόνου θα αρχίσουν οι προεργασίες. Θα είναι ένα έργο διεθνούς ακτινοβολίας” διαβεβαίωσε.

Παράλληλα, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στο μητροπολιτικό πάρκο που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή όπου θα δημιουργηθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος. “Ο χώρος από τα δικαστήρια μέχρι το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα μετατραπεί σε ένα ανοιχτό μητροπολιτικό πάρκο. Στο χώρο θα μεταφερθεί και το Μουσείο Σιδηροδρόμων, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Κορδελιό. Θα διαφοροποιηθεί όλη η περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης την επόμενη τριετία – τετραετία”, είπε ο κ. Μπουτάρης.

AΠΕ

The post Γ. Μπουτάρης: Σχέδια για εβραϊκό σχολείο και μεταφορά εμπορευμάτων μέσω Δούναβη – Αξιού appeared first on dailythess | Ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.