Δήλωση του πρώην περιφερειακού συμβούλου, Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου, για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στη Σίνδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση του πρώην περιφερειακού συμβούλου, Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου, για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στη Σίνδο
“Άλλη μια βόμβα στα θεμέλια της τοπικής κοινωνίας του δήμου Δέλτα. Οι περιοχές μας είναι γέννημα-θρέμμα προσφυγικές. Είναι οι αναμνήσεις από τους παππούδες μας και τις γιαγιάδες μας. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τον πόνο, τις κακουχίες και τις γενιές που χάνονται σε έναν ξεριζωμό όπως αυτόν που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες πολέμου που καταφθάνουν χιλιάδες στον τόπο μας και θέλουν να περάσουν στην Κεντρική Ευρώπη.
Η αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες όμως δεν μπορεί να παραβλέψει άστοχες και χωρίς προγραμματισμό κινήσεις και επιλογές από τον Π. Καμμένο και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η επιλογή του παλιού στρατοπέδου ”Άναγνωστοπούλου” 1090 στην περιοχή της Σίνδου για την δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης 4500 προσφύγων και μεταναστών είναι ΆΚΆΤΆΝΟΗΤΗ. Και στους κατοίκους γεννιούνται ερωτήματα που πρέπει η διοίκηση του δήμου Δέλτα και ο δήμαρχος να τα απαντήσει. Στον τόπο μας υπάρχουν φυλακές, βιολογικός, πετρέλαια, ρομά, μονάδες επανένταξης, οσονούπω αποτεφρωτήριο και τώρα στρατόπεδο προσφύγων. Την ίδια ώρα το ΤΕΙ καταρρέει, η ΒΙΠΕ στη Σίνδο είναι έρημη πολιτεία και η συζήτηση για την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ έχει πάει στις καλένδες. Υπάρχει άραγε κάποιος στρατηγικός σχεδιασμός;
Πως μπορεί να αστυνομευθεί το στρατόπεδο όταν οι δημότες διαμαρτύρονται για έλλειψη αστυνόμευσης της περιοχής και η ίδια η αστυνομία καταγράφει έκρηξη εγκληματικότητας στα όρια του δήμου; Η μήπως ισχύει ότι προτάθηκε ο χώρος από την ίδια την διοίκηση και πως πιθανόν να υπάρξουν ανταποδοτικά οφέλη για το δήμο; Είναι απαραίτητο να ενημερωθούν πλήρως και καταλλήλως οι πολίτες του δήμου και να πάρουν θέση. Για αυτό πρέπει να ορισθεί ειδική συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα.
Οφείλουν δήμαρχος και αντιπολίτευση να ορθώσουν λόγο και να διατυπώσουν άποψη!!!
alexandros diamantopoulos

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.