ΕΔΕ για τον θάνατο του 46χρονου πυροσβέστη

Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα διεξαχθεί για τον θάνατο του 46χρονου πυροσβέστη που έχασε σήμερα τη ζωή του, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς Βιομηχανική Περιοχή στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Τσαλή, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας. Ο πυροσβέστης έχασε τις αισθήσεις του, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. O εκλιπών ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών.

Στο 424 μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται ένας ακόμη πυροσβέστης που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση και αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

«Σήμερα, τις μεσημεριανές ώρες, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, έχασε τις αισθήσεις του, ο Πυρονόμος Τσαλής Δημήτριος 45 ετών, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Ο δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος:

«Θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου, για το θάνατο ενός πυροσβέστη την ώρα που επιτελούσε το καθήκον του, σε περιοχή του Δήμου Δέλτα. Συμβαίνει να γνωρίζω από πρώτο χέρι την προσφορά των πυροσβεστών, την πίεση που δέχονται την ώρα της δουλειάς τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που μαζί αντιμετωπίζουμε περιστατικά στην περιοχή μας. Και πάντα, μα πάντα, είμαστε δίπλα τους στις πιο δύσκολες στιγμές. Όπως συνέβη και σήμερα, από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς, ώσπου το παλικάρι κατέρρευσε μπροστά στα μάτια μας. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ ήρθαν αμέσως, έδωσαν τη δική τους συγκλονιστική μάχη αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στους αγαπητούς συναδέλφους του. Αιωνία του η μνήμη.

Εύχομαι ο συνάδελφός του, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα να αναρρώσει γρήγορα και να επιστρέψει στους δικούς του».
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.