Εθελοντική αιμοδοσία στο Δ. Ωραιοκάστρου και για πρώτη φορά ενημέρωση-εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών

Δ. Ωραιοκάστρου: 21 Ιανουαρίου η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία για το 2024 με ταυτόχρονη ενημέρωση-εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών

Την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία για το 2024 διοργανώνει την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, ο Δήμος Ωραιοκάστρου, σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο». Παράλληλα, θα γίνει ενημέρωση-εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.
Ειδικότερα, Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής καλεί τους εθελοντές αιμοδότες να συμμετάσχουν στη δράση, καθώς οι ανάγκες για αίμα παραμένουν αυξημένες. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024, από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου.
Όσες και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, καλώντας στο τηλέφωνο 2313304068. Επίσης, όσοι πολίτες συμμετάσχουν θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) τους.
Η αιμοδοσία θα γίνει από κινητό συνεργείο του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο».
Παράλληλα με την αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την δωρεά του μυελού των οστών και όσοι πολίτες επιθυμούν θα μπορούν να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών. Ο εθελοντής δότης μυελού των οστών χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους του που πάσχουν από καρκίνο του αίματος (συνήθως λευχαιμία ή λεμφώματα) ή άλλα αιματολογικά νοσήματα, προσφέροντας λίγο σάλιο, λίγα κύτταρα και λίγο από το χρόνο του.
«Ξεκινάμε το 2024 στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ζωής και ελπίδας, διοργανώνουμε εθελοντική αιμοδοσία και, παράλληλα, ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Ωραιοκάστρου για την δωρεά του μυελού των οστών. Καλούμε τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία και όσοι επιθυμούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Ας αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας για να στηρίξουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και να χαρίσουμε ζωή!», τονίζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χρήστος Π. Σαραμούρτσης.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.