Εθνική πόλο γυναικών: Ιστορικό χάλκινο και πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες

Εθνική πόλο γυναικών: Ιστορικό χάλκινο και πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες

Έγραψε ιστορία η Εθνική μας ομάδα Πόλο Γυναικών που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, νικώντας την Ιταλία με 7-6, αλλά συγχρόνως πέτυχε και τον μεγάλο στόχο της να επιστρέψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα απο 16 χρόνια. Ο μικρός τελικός είχε αγωνία αλλά και τεράστια συγκίνηση για τα κορίτσια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που η σκληρή δουλειά τους επιβραβεύτηκε. Στο Παρίσι η εθνική ομάδα πόλο θα εκπροσωπηθεί και με τους άνδρες και  με τις γυναίκες.

H Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς την αναμέτρηση, καθώς κατάφερε αρκετά γρήγορα να πάρει διαφορά δύο τερμάτων, κάνοντας αρκετά καλή δουλειά αμυντικά. Η Ιταλία χρειάστηκε έξι αγωνιστικά λεπτά για να σκοράρει και με φοβερό γυριστό της Ασημάκη, ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο στο 3-1. Η φοβερή αμυντική λειτουργία των παικτριών της Αλεξίας Καμμένου συνεχίστηκε και στο δεύτερο οκτάλεπτο, στο οποίο η Ελλάδα δεν δέχθηκε κάποιο γκολ. Η Ξενάκη διαμόρφωσε το 4-1 του ημιχρόνου, με το σύνολο του Σίλιπο να έχει 1/13 σουτ.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε και πολύ στο τρίτο οκτάλεπτο, με την Εθνική να διατηρεί μία διαφορά ασφαλείας. Η Ιταλία χρειάστηκε περίπου 14 λεπτά για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Από ένα γκολ σημείωσαν οι δύο ομάδες και η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με το σκορ στο 5-2.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-1, 5-2, 7-6

Ελλάδα (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου.

Ιταλία (Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι, Μπιανκόνι, Παλμιέρι, Γκαντ, Τσεργκόλ, Βιακάβα, Μπανκέλι.

Ertsports
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.