Εξαιρετικές Διακρίσεις του 2ο Δημοτικού Σχολείο Γαλήνης Ωραιοκάστρου στοFLL Greece 2016 «Trash Trek℠»

O Όμιλος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαλήνης Ωραιοκάστρου που λειτουργεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έδωσε για τρίτη συνεχή χρονιά το δυναμικό παρόν στο NOESIS συμμετέχοντας στο διαγωνισμόΡομποτικήςFLLμε ΤΡΕΙΣ ομάδες! Οι μικροί μας μαθητές έμαθαν να «Ξοδεύουν Συνετά» κερδίζοντας την τρίτη και την πέμπτη θέση στο JuniorFLL 2016 «WasteWise», ενώ οι μεγάλοι μας μαθητές κατέκτησαν την τέταρτη θέση στην κατηγορία RobotGame, προάγοντας παράλληλα την έρευνα και καινοτομία στη διαχείριση των απορριμμάτων – κερδίζοντας ένα ακόμη βραβείο, αυτή τη φορά στην κατηγορία Project.
Μεγάλοι χορηγοί της ομάδας του σχολείου μας στον φετινό διαγωνισμό ήταν ο ΔΗΜΟΣΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, η εταιρεία TRAKTER.COM(κοςΤαγταλενίδης Παντελής), η εταιρία ECOTRANS(κος Τριανταφυλλίδης Γιώργος) και τέλος η εταιρεία SALONIKATRANSORT(κος Χαρουπάκης Απόστολος). Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την τόσο πολύτιμη βοήθειά τους.
Νιώθουμε ακόμη την ανάγκη να ευχαριστούμε θερμά:
Τον διευθυντή του σχολείου μας κ. Πέντα Μίλτο που ανέλαβε το δύσκολο και σημαντικό μέρος της προετοιμασίας στον τομέα του project, στον οποίο μάλιστα η ομάδα μας κατέκτησε το 2ο βραβείο.
τον κ. Άρη Τσιομπάνη προπονητή της ομάδας Robogenius στον κομμάτι του Robotgame, που με σκληρές προπονήσεις κατάφερε να φτάσει την ομάδα μας στην 4η θέση ανάμεσα σε 70 ομάδες από όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Τον 16χρονο Τάσο Ταγταλενίδη, που με τις γνώσεις και την όρεξη του ενέπνευσε τα παιδιά μαςτους έδωσε όραμα, στόχο και αυτοπεποίθηση.
Την κα Σιδηροπούλου Ελένη και τον κοΔήμτσα Νίκο που χάρη στην έμπνεση τους για ακόμα μια φορά κατάφεραν να δημιουργήσουν για την ομάδα το πιο εντυπωσιακό και μοναδικό περίπτερο.
Την κα Παπαγιαννοπούλου Ειρήνη που με μεγάλο ενθουσιασμό επιμελήθηκε μαζί με τα παιδιά τα κείμενα των παρουσιάσεων.
Την κα Μάγδα Ταγταλενίδου και την κα Αγγελική Καράνου που ήταν οι προπονήτριες των ομάδων«Robogeniusjuniorκαι Σπίρτα» του FLLjunior οι οποίες τόσο με το κέφι και τη δημιουργικότητα τους όσο με και με την πολύ δουλειά κατάφεραν να προετοιμάσουν τις ομάδες του ώστε να κατακτήσουν την 3ηκαι 5ηθέση αντίστοιχα.
Τέλος δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε ιδιαίτερα στονΣύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας που αγκάλιασε και στήριξε συνολικά αυτή τη μεγάλη προσπάθεια των παιδιών μας δείχνοντάς τους ότι «όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα» και ιδιαίτερα την κα Καραογλάνη Χριστίνα και τον κ.Τσιβίκη Παναγιώτη.
Τα παιδιά μας κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να διακριθούν ανάμεσα σε 70 ομάδες που συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα. Η εμπειρία αυτού του ταξιδιού είναι ανεκτίμητης αξίας τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους, καθώς η γνώση, η έρευνα και η καινοτομία είναι μια συναρπαστική πρόκληση που εξάπτει τη δημιουργικότητα όλων μας.
Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο στα παιδιά μας! Ευχαριστούμε για τη χαρά και τη περηφάνια που μας γεμίσατε!
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαλήνης Ωραιοκάστρου
rb3

rg1

rg2

rgjr

rgjr2

spirta

σπιρτa1

vendo

2 ΣΧΟΛΙΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.