Επιστολή διαμαρτυρίας απο ΕΠΩΦ κατα Φίλη

ΠΡΟΣ

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λ. Νίκης 1 Θεσσαλονίκη Ωραιόκαστρο 4 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΩΦ,epof

Σεβαστή διοίκηση,

με τις δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή της 2ας Νοεμβρίου 2015 ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης επανήλθε στο αντεθνικό του παραλήρημα, αμφισβητώντας την τέλεση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το κεμαλικό καθεστώς υπό την καθοδήγηση των γερμανών – προεξάρχοντος του Λήμαν φον Σάντερς.

Στρατευμένος θαρρείς κατά της ίδιας του της πατρίδας, της Ελλάδας μας (γιατί το θέμα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού είναι θέμα εθνικό και δεν αφορά μόνο τους Ποντίους) ο υπουργός Παιδείας κινείται πλέον στα όρια της εθνικής μειοδοσίας. Καλύτερο υπερασπιστή των απόψεών τους δεν μπορούσαν καν να εφεύρουν οι σημερινοί απόγονοι των θυτών της φυλής μας.

Αγνοεί λοιπόν ο κ. υπουργός ή ηθελημένα αποκρύπτει τον Ν.2193/24.2.1994 τον οποίο ΟΜΟΦΩΝΑ ψήφισε η ελληνική Βουλή ανακηρύσσοντας την 19η Μαΐου ως «Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο»;

Αγνοεί λοιπόν ο κ. υπουργός ή ηθελημένα αποκρύπτει ότι ο καθηγητής Ιστορίας, Κώστας Φωτιάδης έχει αναλώσει τη ζωή του συγγράφοντας το 14τομο έργο στο οποίο διεξοδικότατα και αναλυτικότατα φωτίζεται κάθε πτυχή του δράματος των προγόνων μας, βασιζόμενος σε μαρτυρίες αλλά κυρίως σε γραπτά ντοκουμέντα; Ακόμη κι αν το αγνοούσε, τώρα δεν δικαιούται να αγνοεί, αφού ο πρώην πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καθηγητής Ιατρικής, Επαμεινώνδας Φαχαντίδης του απέστειλε – ιδίοις εξόδοις – το προαναφερθέν έργο ώστε να ενημερωθεί.

Αγνοεί λοιπόν ο κ. υπουργός ή ηθελημένα αποκρύπτει τους αγώνες που έδωσαν φωτισμένοι επιστήμονες με προεξάρχοντα τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη ώστε να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από την ελληνική Βουλή;

Αγνοεί λοιπόν ο κ. υπουργός ή ηθελημένα αποκρύπτει το γεγονός ότι ήδη από την 22α Νοεμβρίου 1921 (!) εξέχοντα πρόσωπα της ελληνικής λογοτεχνίας και διανόησης σε διακήρυξή τους ανέφεραν ότι όχι μόνο η διάπραξη αλλά και η ανοχή του εγκλήματος της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού απ τον πολιτισμένο (!) κόσμο αποτελεί πένθος της ανθρωπότητας; Όσο ανιστόρητος κι απαίδευτος κι αν είναι ο κ. υπουργός, όλο και θα έχει ακούσει στη ζωή του για κάποιον Νίκο Καζαντζάκη, Γεώργιο Δροσίνη, Άγγελο Σικελιανό, Γρηγόρη Ξενόπουλο, Ζαχαρία Παπαντωνίου κλπ.

Αγνοεί λοιπόν ο κ. υπουργός ή ηθελημένα αποκρύπτει τη σύμβαση του ΟΗΕ για τις γενοκτονίες;

Αγνοεί λοιπόν ο κ. υπουργός ή ηθελημένα αποκρύπτει την άποψη του αείμνηστου πλέον καθηγητή Ιστορίας, Πολυχρόνη Ενεπεκίδη για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα «…Άουσβιτς εν ροή»;

Με την εμμονή του ο κ. υπουργός εκθέτει και τον εαυτό του αλλά κυρίως – και πολιτικά – τον πρωθυπουργό της χώρας ο οποίος του εμπιστεύθηκε τη θέση του υπεύθυνου(;) στο υπουργείο Παιδείας. Προσβάλλει ηθελημένα ξένους ηγέτες και ξένα κοινοβούλια που με δηλώσεις ή ψηφίσματα έχουν ήδη αναγνωρίσει την εξόντωση των προγόνων μας.

Η εμμονή του κ. υπουργού στο θέμα της άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκτός από αξιόποινη πράξη δείχνει ότι θέλει ο ίδιος να ξαναγράψει την ιστορία έχοντας ως κριτήριο τις δικές του ιδεοληψίες. Η Ελλάδα όμως δεν χρειάζεται σύγχρονους ανιστόρητους ιστορικούς. Δεν χρειάζεται συνεργάτες των θυτών των παιδιών της. Αρκετά πληρώσαμε με τους γερμανοτσολιάδες.

Εμείς οι Πόντιοι δεν έχουμε την ανάγκη του οίκτου κανενός, πολύ περισσότερο του σημερινού – κι ελπίζουμε για όχι πολύ καιρό ακόμη – υπουργού Παιδείας. Όσο ο πρωθυπουργός κρατά στη θέση του το σημερινό υπουργό Παιδείας, τόσο θα μοιράζεται μαζί του το ρόλο του δεσμοφύλακα της εθνικής μας μνήμης, τόσο θα μοιράζεται μαζί του το ρόλο του δήμιου της ίδιας μας της ύπαρξης.

Γιατί λαός που δεν έχει ιστορία δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης.

Οι 353.000 αθώες ψυχές των προγόνων μας ζητούν επίμονα τη δικαίωσή τους.

Κι εμείς διατρανώνουμε σήμερα το πιστεύω μας: ΚΑΜΙΑΝ ΚΙ ΑΝΑΣΠΑΛΟΜΕΝ!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ & ΦΙΛΩΝ (ΕΠΩΦ)
ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ Δημοτικό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου
Μελίνας Μερκούρη & Θεσσαλονίκης, Τ.Κ. 57013 Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο: 2310 694652 Fax: 2310 694652
Διαδίκτυο: www.oraman.eu – www.youtube.com/user/oraman93
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: oramanHYPERLINK “mailto:[email protected]″@HYPERLINK “mailto:[email protected]″oramanHYPERLINK “mailto:[email protected]”.HYPERLINK “mailto:[email protected]″eu Facebook: Ενωση Ποντιων Ωραιοκαστρου Κ Φιλων

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.