Η απάντηση του Συλλόγου Γονέων του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου στον κ Δήμαρχο και τους συνεργάτες του

Η απάντηση του Συλλόγου Γονέων του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου στον κ Δήμαρχο και τους συνεργάτες του

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν μια δύσκολη βδομάδα όσον αφορά το σχολείο μας. Ξεκίνησε με κατάληψη του σχολείου και ολοκληρώθηκε με πορεία των μαθητών προς το δημαρχείο και συνάντηση με τον δήμαρχο και άλλα στελέχη του δήμου. Το ΔΣ του συλλόγου γονέων διαφώνησε από την αρχή με τον τρόπο εκδήλωσης της διαμαρτυρίας (πιστεύουμε οτι τα σχολεία πρέπει να μένουν ανοιχτά) και γι’ αυτό συζήτησε με του μαθητές προσπαθώντας να τους πείσει να αλλάξουν θέση και να ανοίξουν το σχολείο. Την Παρασκευή εκπρόσωπος του ΔΣ συλλόγου παρευρέθηκε στην συνάντηση των μαθητών με τον Δήμαρχο.
Η έκπληξή μας , η απογοήτευση μας, αλλά και η κατά την γνώμη μας, θολούρα της διοίκησης απέναντι στα προβλήματα του σχολείου είναι πλέον δεδομένη.
Αγαπητοί υπεύθυνοι
· Δεν γνωρίζατε τις ελλείψεις σε αναλώσιμα και εποπτικό υλικό;
· Δεν γνωρίζατε για το πρόβλημα το στεγαστικό του σχολείου;
· Δεν γνωρίζατε για την κατάληψη;

Μα είναι δυνατόν να θέλετε να σας πιστέψουμε; Σε όλους σας έχουν κοινοποιηθεί τα προβλήματα που απασχολούν το σχολείο μας και μάλιστα με πρωτοβουλία δική μας και συμφωνία με τους άλλους δυο συλλόγους και αυτά ολόκληρου του σχολικού συγκροτήματος.
Δηλαδή, εμείς με ποιον συζητήσαμε στις 28/11/2017 όταν αντιπροσωπεία των τριών συλλόγων βρέθηκε στον δήμο και συζήτησε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας: Φυσικά καμία δέσμευση δεν υπήρξε από την πλευρά του Δήμου, ακριβώς όπως έγινε και με τους μαθητές.
Για την ιστορία να σας αναφέρουμε ότι από τον Μάιο (για να μην πάμε απο την προηγούμενη χρονιά) ακόμη σας ζητήσαμε να φροντίσετε το πρόβλημα της στέγης, γιατί αποφασίσαμε να βάψουμε εσωτερικά το σχολείο (υστερα απο 8 χρόνια, κάτι έπρεπε να γίνει!). Το αποτέλεσμα, οι φρεσκοβαμμένοι εσωτερικοί τοίχοι έχουν πάρει πάλι υγρασία. Ολες οι αίθουσες βάφθηκαν εσωτερικά με έξοδα του συλλόγου. Ο δήμος πρόσφερε μόνο τα χρώματα.
Δεν παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι στο σχολείο έγιναν αρκετές παρεμβάσεις και εργασιες ηλεκτρολογικές, υδραυλικές και άλλες απο τον δήμο, πάντα με πιέσεις του συλλόγου. Αλλά ακόμη περισσότερες πρέπει να γίνουν. Γνωρίζετε πολυ καλα τις ανάγκες των δυο λυκείων του Ωραιοκάστρου.
Σας ζητήσαμε φύλακα στο συγκρότημα τις απογευματινές ώρες, παρέμβασή σας για διευθέτηση των δρόμων ώστε να γίνεται πιο εύκολη η πρόσβαση των αυτοκινήτων και να μην δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα κάθε πρωί (1200 μαθητές μετακινούνται σε όλο το συγκρότημα που στεγάζει 2 λύκεια και ένα γυμνάσιο), παρέμβαση για τα δρομολογια του ΟΑΣΘ, ειδικότερα για τα δρομολόγια του Παλαιοκάστρου.
Η απάντησή σας; Μας παραπέμψατε στην Περιφέρεια, στον ΟΑΣΘ, στην Αστυνομία, στα αρμόδια Υπουργεία. Ακόμη περιμένουμε την γραπτή σας απάντηση στα αιτήματά μας.
Καμία δέσμευση. Μάλιστα μας «μαλώσατε» κιόλας αφού κατά την γνώμη σας, θα πρέπει να αναλάβουμε να καλύπτουμε κάποια έξοδα, κάτι που επανέλαβε και προχθές ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας.
Σας ζητήσαμε να μας εξηγήσετε για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η άνιση κατανομή χρημάτων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας. Ακόμη περιμένουμε να μάθουμε τον αριθμό μαθητών στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης. Αν είναι όπως τα λέτε γιατί δεν δημοσιεύεται τους μαθητές που φοιτούν στις δυο βαθμίδες;
Τα σχολεία δεν έχουν ούτε 100 ευρώ να διαχειριστούν και όταν χρειάζονται κάποια έκτακτα έξοδα «τρέχουν» και ζητούν από τους συλλόγους γονέων να τα καλύψουν. Γιατί δεν επιστρέφονται τα έσοδα από τα κυλικεία;
Αγαπητέ κ Δήμαρχε, τα προβλήματα είναι υπαρκτά και χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων. Θα περιμέναμε πράξεις και ουσιαστικές απαντήσεις τόσο σε μας όσο και στην αντιπροσωπεία των μαθητών. Είδαμε μια επιθετικότητα από τους συνεργάτες σας και δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο.
Εμεις θα συνεχίσουμε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ να προσπαθούμε για καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις υπηρεσίες του δήμου και εδω θα πρέπει να βάλουμε θετικο πρόσιμο στις προσπάθειες του κ Παντελή Πορφυριάδη για την επίλυση προβλημάτων.
Περιμένουμε όμως και από εσάς ΛΥΣΕΙΣ.

Το ΔΣ του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου

1

11

111

Δείτε εδω την συζήτηση μεταξύ μαθητών και δημάρχου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.