Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την ανατροπή αυτοκινήτου μετά από καταδίωξη στην Γερακαρού Θεσσαλονίκης

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που διενεργούν για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών, συνέλαβαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (15-05-2018) ένα άτομο για παράνομη μεταφορά (12) αλλοδαπών.

 

Πρόκειται για 40χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθειας και πλαστογραφίας.

 

Ειδικότερα, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν Ι.Χ.Ε. στην Εγνατία Οδό, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν, ωστόσο ο 40χρονος οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (χωριό Γερακαρού) να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί.

 

Στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν, ο παραπάνω οδηγός ο οποίος και συνελήφθη, καθώς και (12) αλλοδαποί (3 εκ των οποίων στο χώρο αποσκευών), που στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Εννέα (9) από τους μεταφερόμενους αλλοδαπούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης, για παροχή πρώτων βοηθειών χωρίς να χρήζουν νοσηλείας.

 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παράτυποι μετανάστες   εισήλθαν παράνομα στη χώρα χθες (14-05-2018) μέσω της Ελληνοτουρκικής μεθορίου, έχοντας ως τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη και για την παραπάνω μεταφορά, συγγενικά τους πρόσωπα θα κατέβαλαν χρηματικά ποσά.

 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια έρευνας, βρέθηκε η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, όπου αναγραφόταν διαφορετικός αριθμός από αυτόν που έφεραν οι πινακίδες κυκλοφορίας.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.