Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την ληστεία στην Ευκαρπία

Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την ληστεία στην Ευκαρπία

 Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά  με τη με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στην εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες χθες (01-07-2022) σε επιχείρηση στην περιοχή της Ευκαρπίας.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 41 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 41χρονος εισήλθε σε κατάστημα της Ευκαρπίας και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από ταμείο που βρισκόταν σε γραφείο της εταιρείας. Η ενέργειά του έγινε αντιληπτή από τον 33χρονο ιδιοκτήτη ο οποίος με τη συνδρομή πελάτη τον ακινητοποίησαν, ενώ παράλληλα επιχείρησε να ανακτήσει τα χρήματα που αφαιρέθηκαν.

Ο 41χρονος προσπάθησε να διαφύγει και εισήλθε σε αυτοκίνητο, που εμφανίστηκε έξω από το κατάστημα,  μαζί με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης ο οποίος τον συγκρατούσε.

Ακολούθως, ο 45χρονος οδηγός έθεσε σε κίνηση το εν λόγω όχημα, ενώ ο 41χρονος τραυμάτισε ελαφρά με τη χρήση σωματικής βίας  τον 33χρονο, ο οποίος στη συνέχεια εγκατέλειψε το αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, του Τμήματος Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας, του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και του Τμήματος Ασφάλειας Δέλτα σε περιοχή των Διαβατών, εντοπίστηκαν και οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.