Θεσσαλονίκη : Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικου ομοεθνή τους

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικου ομοεθνή τους

Οι συλληφθέντες κρατούσαν τον ανήλικο παρά τη θέλησή του σε διαμέρισμα, απαιτώντας και αποκομίζοντας εκβιαστικά χρηματικό ποσό από συγγενείς του προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο που περιείχε πορνογραφικό υλικό με τον νεαρό, με το οποίο τον εκβίαζαν ότι θα το δημοσιοποιήσουν σε περίπτωση που αποκάλυπτε τις σε βάρος του πράξεις

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών οι οποίοι προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικου ομοεθνή τους προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 24χρονο και 28χρονο αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων σε βαθμό κακουργήματος, βιασμό, αρπαγή ανηλίκων, παράνομη κατακράτηση και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία ανήλικου αλλοδαπού, την 02-11-2019 οι δύο δράστες, αφού τον οδήγησαν σε κατάστημα στην περιοχή της Μενεμένης, όπου εργαζόταν ο 24χρονος, με τη χρήση σωματική βίας τον ανάγκασαν να επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο, προκειμένου να τους καταβάλει χρηματικό ποσό για να τον απελευθερώσουν.

Στον ίδιο χώρο, με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας τον εξανάγκασαν να αφαιρέσει τα ρούχα του και ο 24χρονος τον βιντεοσκόπησε με κινητό τηλέφωνο, απειλώντας ότι θα δημοσιοποιήσει το πορνογραφικό υλικό σε περίπτωση που αποκάλυπτε όσα ενήργησαν σε βάρος του.

Ακολούθως, τον ακινητοποίησαν και ο 24χρονος ασέλγησε σε βάρος του ενώ ο 28χρονος κατόπτευε τον χώρο προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί.

Στη συνέχεια οι δράστες μετέφεραν τον ανήλικο σε οικία στην ίδια περιοχή, όπου τον κρατούσαν παρά τη θέλησή του, μέχρι  και το απόγευμα της 03-11-2019, όποτε και τον απελευθέρωσαν αφού παρέλαβαν χρηματικό ποσό από συγγενή του.

Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς απογευματινές ώρες χθες (07-11-2019), ενώ στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο, όπου κατείχε το πορνογραφικό υλικό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.