Θεσσαλονίκη: 4 συλλήψεις κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Mundo Nuevo, φωτο

Θεσσαλονίκη: 4 συλλήψεις κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Mundo Nuevo, φωτο

Ολοκληρώθηκε επιχείρηση, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου Θέρμης, που τελούσε υπό κατάληψη (Mundo Nuevo) από το 2015 στην οδό Σιατίστης στο κέντρο της πόλης.

Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα (28-11-2022) και οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δυνάμεων της προαναφερόμενης Διεύθυνσης, της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Αλλοδαπών και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, της Ε.Κ.Α.Μ., της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και την οποία συνέδραμαν κλιμάκια της Ε.Υ.Α.Θ. και της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., βρέθηκαν στους χώρους του κτηρίου και κατασχέθηκαν:

  • (96) κοντάρια,
  • (27) κράνη,
  • (38) αντιασφυξιογόνες μάσκες και (22) φίλτρα,
  • (44) πανό και έντυπο υλικό, καθώς και
  • πυρσός, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κ.α.

Σημειώνεται ότι, παρά το γεγονός πως με μέριμνα του Δήμου Θέρμης είχε διακοπεί η παροχή ρεύματος και νερού στο εν λόγω κτίριο, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε παράνομη ηλεκτροδότηση και υδροδότησή του.

Προσήχθησαν συνολικά 8 άτομα εκ των οποίων συνελήφθησαν 4 και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.