Θ. Καράογλου : Επι τρία χρόνια βρίσκουμε λύσεις στις δυσκολίες και οχι δικαιολογίες

Θ. Καράογλου : Επι τρία χρόνια βρίσκουμε λύσεις στις δυσκολίες και οχι δικαιολογίες

του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου για το oraiokastro24.gr

Τρία χρόνια μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 και τον σχηματισμό αυτοδύναμης Κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά στο διεθνές στερέωμα. Είναι παρούσα σε όλες τις προκλήσεις της εποχής αφήνοντας πίσω τα εύηχα, όμως απατηλά και ανέξοδα συνθήματα, αλλά και τη δημαγωγία.

Κάπως έτσι βρίσκεται εδώ και 36 μήνες σε τροχιά υψηλών στόχων και πρωταγωνιστικού ρόλου όσον αφορά στην ανάπτυξη, την ψηφιοποίηση, τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των επενδύσεων.

Στις δυσκολίες που συναντούμε βρίσκουμε λύσεις και όχι δικαιολογίες, γεγονός που μας επιτρέπει να ξεπερνούμε με επιτυχία σκοπέλους όπως το μεταναστευτικό και η πανδημία και να διαχειριζόμαστε με σύνεση την ενεργειακή κρίση εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Εκείνο που αξίζει να κρατήσουμε είναι ότι η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019, αφού στο διάστημα των τριών χρόνων συγκρουστήκαμε με το μίζερο χθες, δίνοντας στους Έλληνες όραμα για καλύτερες ημέρες και φυσικά μετατρέποντας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις σε πράξεις.

Στα εθνικά θέματα και την άμυνα ισχυροποιήσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις αγοράζοντας ραφάλ, φρεγάτες, κορβέτες, υπερσύγχρονα drones αλλά και πλεονάζον στρατιωτικό υλικό των ΗΠΑ. Υπογράψαμε συμφωνία με ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής με τη Γαλλία. Υπογράψαμε νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, χειριστήκαμε υποδειγματικά την κρίση του Έβρου και μειώσαμε τις μεταναστευτικές ροές  κατά 80%.

Στην οικονομία μειώσαμε τη φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, τις ασφαλιστικές εισφορές και τον ΕΝΦΙΑ, ενώ αναστείλαμε και την εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης αυξήσαμε το ΑΕΠ της χώρας κατά 8% το 2021, αυξήσαμε τις καταθέσεις των ιδιωτών κατά 40 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το σχέδιο ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» απέσπασε τα εύσημα των Βρυξελλών και με τους πόρους του η χώρα θα βελτιώσει σημαντικά τις υποδομές της.

Στα ζητήματα ανάπτυξης ξεχωρίζουν οι εμβληματικές ξένες επενδύσεις που έστρεψαν το ενδιαφέρον τους προς την Ελλάδα, όπως έπραξαν η Pfizer, η Microsoft, η Cisco, η JP Morgan, η ΟΝΕΧ, η Amazon.

Στα εργασιακά μειώσαμε την ανεργία από 17% στο 12,8%, ενώ όσον αφορά στα συνταξιοδοτικά εκσυγχρονίσαμε τον ΕΦΚΑ αυξάνοντας κατά 35% την ταχύτητα απονομής των νέων συντάξεων.

Στην υγεία αυξήσαμε τις δαπάνες κατά 23%, αυξήσαμε τις ΜΕΘ από 565 σε 1.300, ενώ προσλάβαμε 11.500 γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.

Στην παιδεία θεσπίσαμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, ψηφίσαμε το νόμο για το άσυλο και την πανεπιστημιακή αστυνομία, ενώ τέλος στη Δημόσια Τάξη αλλάξαμε τον κατάπτυστο ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα παραδείγματα παρεμβάσεων που άλλαξαν αισθητά προς το καλύτερο αυτήν την τριετία. Γιατί προτεραιότητα μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπατριωτών μας. Άλλωστε, ο στόχος μας είναι και παραμένει η ευημερία της κοινωνίας.

 

Θεόδωρος Γ. Καράογλου

Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ.   

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.